Nieuws

DDA publiceert Jaarrapport 2023

DDA publiceert Jaarrapport 2023

De Dutch Data Center Association (DDA), brancheorganisatie voor datacenters in Nederland, publiceert het Jaarrapport. In het rapport staan onder andere alle activiteiten die de brancheorganisatie dit jaar heeft verricht voor de sector.

8 publicaties in een jaar

In 2023 heeft de DDA maar liefst acht rapporten en whitepapers gepubliceerd. Naast het jaarlijkse veelgelezen marktrapport State of the Dutch Data Centers (2023), heeft het team van de DDA ook samen met partners en deelnemers gewerkt aan het European Outlook Report, de Ecosystem Guide en de Datacentergids. Verder werd dit jaar ook het tweejaarlijkse onderzoek Datacenters & Werkgelegenheid uitgebracht, in samenwerking met Digital Realty, waarbij de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het onderwijs in kaart worden gebracht. 

Een andere publicatie waar de DDA aan heeft gewerkt, is de marktmonitor IT & Digitale Infrastructuur in Nederland. Samen met de Rabobank en Partner Navigator is er onderzoek verricht naar de omvang van de IT en Digitale Infrastructuursector en bijbehorende ontwikkelingen. 

Ook heeft de DDA, samen met diverse partners, gewerkt aan de whitepapers Cyber Awareness: NIS2 en Data Centers & The Circular Economy. Met deze twee publicaties speelt de brancheorganisatie in op duurzaamheid en cybersecurity, wat twee belangrijke onderwerpen zijn binnen de industrie.

Verder werd er ook een mijlpaal bereikt met de eerste editie van Datacentered; het Europese magazine voor de digitale infrastructuur. Het high-end blad verschijnt vier keer per jaar en bevat diepgaande onderzoeken over de markt, trends en interviews.

Een bomvolle events agenda

De DDA staat ook bekend om haar vele events zoals Kickstart Europe, de Summer Drinks en de Lunch & Link. Zo kwamen in februari meer dan 1500 bezoekers van over de hele wereld naar RAI Amsterdam voor Kickstart Europe Conference.   

Dit jaar besloot de DDA om samen de Fiber Carrier Association (FCA) de Green Data Center Conference en Fiber Vakdag te organiseren op een gezamenlijke locatie. In de Jaarbeurs in Utrecht kwamen meer dan 600+ bezoekers vanuit de datacenter- en glasvezelsector samen voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid.    

DDA & de Nederlandse verkiezingen

2023 stond ook in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. In aanloop naar de verkiezingen in november heeft het Public Affairs Team van de DDA meerdere keren input gegeven voor de diverse verkiezingsprogramma’s. Daarnaast werd samen met de acht samenwerkende brancheorganisaties van de digitale sector het eerste Nationale Verkiezingsdebat Digitalisering georganiseerd. Bij het debat waren ruim 150 bezoekers aanwezig.

Lees het volledige Jaarrapport

Wil je meer weten over hoe de DDA zich dit jaar heeft ingezet voor de sector? Klik dan hier om het volledige rapport te lezen.  

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws