Nieuws

KevlinX bouwt colocatie-datacenter in Brussel

KevlinX bouwt colocatie-datacenter in Brussel

KevlinX start met de bouw van een colocatie-datacenter in Neder-Over-Heembeek. Het project komt op een stuk grond van 2,5 ha op de Galilei-site van citydev.brussels.

Na een eerste contact met  citydev.brussels in 2017 kreeg datacenterspecialist KevlinX een geschikt stuk grond van 2,5 ha om een colocatie-datacenter op te bouwen. Het gaat om het laatste beschikbare perceel op de Galilei-site in Neder-Over-Heembeek.

De Brusselse markt biedt namelijk veel voordelen volgens KevlinX. “Het gewest heeft een fijnmazig glasvezelnetwerk. Je vindt er heel wat internationale telecombedrijven, grote multinationals, de NAVO en de Europese instellingen. De ideale plek dus voor een datacenter.”

De datacentermarkt in het Brussels Gewest en de Vlaamse Rand is nog lang niet verzadigd volgens de KevlinX. Vandaag zijn de Belgische datacenters goed voor zo’n 30 megawatt (de bestaande telecomoperatoren, zoals het Proximus-datacenter in Evere, niet meegerekend). In vergelijking met de capaciteit in andere Europese steden, zoals Londen (1.038 MW), Frankfurt (839 MW), Amsterdam (569 MW) en Parijs (475 MW), is er dus nog een sterk groeipotentieel.

BRON: ITdaily

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws