Nieuws

Penta Infra neemt KPN-datacenter in Metropoolregio Amsterdam over

Penta Infra neemt KPN-datacenter in Metropoolregio Amsterdam over

Photon Capital kondigt de overname aan van het KPN-datacenter in Haarlem door haar portfoliobedrijf Penta Infra. Het datacenter was voorheen eigendom van KPN voor hun hosting- en datacenterdiensten en wordt momenteel beperkt gebruikt.

Penta Infra beheert momenteel 11 datacenters in Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Nederland. Met de overname van het carrier- en cloudneutrale datacenter van KPN vestigt Penta Infra zich in de Metropoolregio Amsterdam en breidt het zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt uit. Dit sluit aan bij Penta Infra’s langetermijnstrategie om de pan-Europese portfolio van edge- en core-datacenters uit te breiden. KPN blijft huurder van de locatie om de continuïteit voor hun netwerkdivisie te kunnen waarborgen. Penta Infra gaat de overige ruimtes herontwikkelen tot state-of-the-art IT-ruimtes voor colocatieklanten.

Igor Josephus Jitta, Partner bij Photon Capital: “Photon Capital is trots op deze nieuwe mijlpaal van ons portfoliobedrijf Penta Infra. De overname van dit nieuwe datacenter past goed in de langetermijnstrategie van het bedrijf en is een aanvulling op de bestaande portfolio. We zullen blijven zoeken naar add-on acquisities in de Europese markt, zoals deze, om de groei van Penta Infra te versnellen.”

Alex Bakker, Chief Executive Officer bij Penta Infra voegt toe: “We zijn verheugd om de nieuwste toevoeging aan de Penta Infra-familie aan te kondigen, de overname van dit datacenter in de belangrijke metropoolregio Amsterdam. Dit is een belangrijke strategische stap en verstevigt onze positie als toonaangevende speler in de datacenterindustrie verder. Met deze uitbreiding zijn we klaar om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar veilige, high-performance dataoplossingen. We kijken ernaar uit om het ongelooflijke potentieel van dit datacenter te benutten en dit te ontsluiten voor onze gewaardeerde partners en klanten wereldwijd.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws