Nieuws

Nederlands cybersecurity bedrijf Secior lanceert NIS2 cyberweerbaarheid analyse software tool voor datacenters

Nederlands cybersecurity bedrijf Secior lanceert NIS2 cyberweerbaarheid analyse software tool voor datacenters

Op 1 december heeft het Nederlandse cybersecurity bedrijf Secior een NIS2 cyberweerbaarheid analyse software tool gelanceerd voor kritieke infrastructuur organisaties, waaronder datacenters.

De ‘NIS2 Cyber Resilience Analysis (CRA) tool’ heeft als doel om inzicht te verschaffen in de huidige cyberweerbaarheid van een organisatie, op basis van de NIS2 (artikel 21). Het tool bestaat uit een web-gebaseerde questionnaire, waarbij de antwoorden op de vragen automatisch worden geanalyseerd en in een grafisch assessment (spider diagram) worden getoond.

Dit assessment vormt als het ware de ‘NIS2 cyberweerbaarheid nulmeting’ van een organisatie. Het doel van deze CRA-tool is het daadwerkelijk inzicht verschaffen over de huidige status van de verschillende cybersecurity domeinen. Uit het assessment blijkt welke cybersecurity domeinen goed op orde zijn en aan welke domeinen moet worden gewerkt voor 1 januari 2025. Dat is namelijk de datum waarop kritieke infrastructuur organisaties, zoals datacenters, moeten voldoen aan de NIS2 wetgeving.

Tijdens de Cloud Expo in Houten (6 & 7 december) zal Secior dit CRA-tool presenteren. Op de Secior stand wordt een mini-versie van de CRA-tool gedemonstreerd en kunnen organisaties alvast kennis maken met deze NIS2 cyberweerbaarheid analyse tool.

Download de whitepaper over NIS2

Dit jaar publiceerde de DDA samen met Secior, Honeywell en ATS Global de whitepaper Cyber Awareness NIS2  over wat de NIS2-richtlijn betekent voor jouw organisatie, wat de implicaties zijn en welke stappen datacenters moeten nemen om zo aan de NIS2 te voldoen. Klik hier om de whitepaper te downloaden.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws