Nieuws

nLighten versterkt Europese positie met strategische overname van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure

nLighten versterkt Europese positie met strategische overname van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure

nLighten heeft vandaag de strategische overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze strategische stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese datacentermarkt en vergroot de aanwezigheid en het serviceaanbod van nLighten in Europa. Door de overname kan EXA Infrastructure zich richten op hun eigen uitgebreide, terrestrische en onderzeese glasvezelnetwerk en blijven investeren in infrastructuur. nLighten en EXA zijn portfoliobedrijven van I Squared Capital.

Met de overname van deze zeven edge datacenters breidt nLighten zijn Europese aanwezigheid uit naar België, Zwitserland en Spanje. Het voegt ook locaties toe in bestaande markten, waaronder Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Met deze uitbreiding komt het totale aantal edge datacenters van nLighten in Europa op 34, inclusief de nieuwe belangrijke zakelijke hubs in Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, Genève, Zürich en Gent. Met deze uitbreiding kan nLighten zijn Europese klanten ondersteuning bieden via een netwerk dat low-latency dataverwerking en geografisch gedistribueerde implementaties voor optimale bedrijfscontinuïteit garandeert, evenals schaalbaarheid, ongeacht hun specifieke applicaties.

Focus op Customer Empowerment

“Het digitale landschap ondergaat een razendsnelle transformatie. Dat geldt zeker nu de vraag naar Artificial Intelligence (AI) in alle sectoren blijft toenemen. Deze dynamische marktomstandigheden bieden veel kansen voor digitale infrastructuur, maar vereist ook krachtige en schaalbare datacenteroplossingen. Door het uitbreiden van de Europese uitvalsbasis zullen onze klanten profiteren van het gevarieerde portfolio, waaronder een breed scala aan colocatie-, connectiviteits- en on-site diensten. Deze overname onderstreept onze inzet om bedrijven in heel Europa te voorzien van datacenteroplossingen van topkwaliteit en brengt ons dichter bij ons doel om een toonaangevend Europees edge datacenterplatform te bouwen en te beheren,” aldus Harro Beusker, mede-oprichter en CEO van nLighten.

“Dit is het begin van een mooie samenwerking met ons zusterbedrijf, nLighten, waarin ieder van ons zich concentreert op zijn kerncompetenties om onze missies beter te vervullen. Dankzij de overname kan EXA Infrastructure zich uitsluitend richten op het bouwen en beheren van de bedrijfskritische netwerkinfrastructuur die de groei van onze klanten mogelijk maakt,” zegt Nick Collins, Chief Commercial Officer bij EXA Infrastructure.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws