Nieuws

Schneider Electric werkt samen met NVIDIA aan ontwerpen voor AI-datacenters

Schneider Electric werkt samen met NVIDIA aan ontwerpen voor AI-datacenters

Schneider Electric, een van de grootste bedrijven in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, kondigt een samenwerking aan met NVIDIA om datacenterinfrastructuur te optimaliseren en de weg vrij te maken voor ontwikkelingen op het gebied van edge artificial intelligence (AI) en digital twin-technologiën.

Schneider Electric maakt gebruik van haar expertise in datacenterinfrastructuur en NVIDIA’s geavanceerde AI-technologieën om de eerste openbaar beschikbare referentieontwerpen voor AI-datacenters te introduceren. Deze ontwerpen zijn bedoeld om de benchmarks voor de inzet en werking van AI binnen datacenter-ecosystemen opnieuw te definiëren; een belangrijke mijlpaal in de evolutie van de industrie.

Nu AI-applicaties steeds meer terrein winnen in verschillende sectoren, is de behoefte aan rekenkracht exponentieel gestegen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke transformaties en complexiteiten in het ontwerp en de exploitatie van datacenters, waarbij datacenterexploitanten werken aan het snel bouwen en exploiteren van energiestabiele faciliteiten die zowel energie-efficiënt als schaalbaar zijn.

“We ontsluiten de toekomst van AI voor organisaties”, zegt Pankaj Sharma, Executive Vice President, Secure Power Division & Data Center Business, Schneider Electric. “Door een combinatie van onze expertise op het gebied van datacenteroplossingen en het leiderschap van NVIDIA op het gebied van AI, helpen we organisaties de beperkingen van de datacenterinfrastructuur te overwinnen en alle mogelijkheden van AI te benutten. Onze samenwerking met NVIDIA maakt de weg vrij voor een efficiëntere, duurzamere en transformatieve toekomst, gedreven door AI.”

Innovatieve referentieontwerpen voor datacenters

In de eerste fase van de samenwerking introduceert Schneider Electric geavanceerde referentieontwerpen voor datacenters. Deze zijn op maat gemaakt voor NVIDIA accelerated computing clusters voor dataverwerking, engineeringsimulatie, elektronische ontwerpautomatisering, computerondersteunde medicijnontwikkeling en generatieve AI. Er wordt extra aandacht besteed aan het mogelijk maken van distributie met hoog vermogen, vloeistofkoelingssystemen en besturingen die zijn ontworpen om een eenvoudige inbedrijfstelling en betrouwbare werking voor het cluster met extreme dichtheid te garanderen. Door de samenwerking wil Schneider Electric eigenaren en beheerders van datacenters voorzien van de tools en middelen die nodig zijn om nieuwe AI-oplossingen naadloos te integreren in hun infrastructuur, de efficiëntie van de implementatie te verbeteren en een betrouwbare werking gedurende de levenscyclus te garanderen.

Met het oog op de veranderende eisen van AI-workloads bieden de ontwerpen een robuust referentiekader voor de implementatie van NVIDIA’s accelerated computing platform binnen datacenters, terwijl de prestaties, schaalbaarheid en algehele duurzaamheid worden geoptimaliseerd. Partners, technici en datacentermanagement kunnen dit referentiekader gebruiken voor bestaande datacenterruimten die nieuwe implementaties van AI-servers met hoge dichtheid moeten ondersteunen, en nieuwe datacenterconstructies die volledig zijn geoptimaliseerd voor een vloeistofgekoeld AI-cluster.

“Door onze samenwerking met Schneider Electric bieden we AI-referentieontwerpen voor datacenters die gebruikmaken van de volgende generatie NVIDIA-versnelde computing-technologieën”, zegt Ian Buck, Vice President van Hyperscale en HPC bij NVIDIA. “Dit biedt organisaties de benodigde infrastructuur om de volledige potentie van AI te benutten en innovatie en digitale transformatie in alle sectoren te stimuleren.”

Toekomstplannen

Naast de referentieontwerpen voor datacenters zal AVEVA, een dochteronderneming van Schneider Electric, haar digital twin-platform koppelen aan NVIDIA Omniverse. Hierdoor ontstaat er een uniforme omgeving voor virtuele simulatie en samenwerkingen. Deze integratie maakt een goede samenwerking tussen ontwerpers, ingenieurs en belanghebbenden mogelijk, wat het ontwerpen en implementeren van complexe systemen versnelt en de time-to-market en kosten verlaagt.

“NVIDIA-technologieën versterken de mogelijkheden van AVEVA bij het creëren van een realistische en allesomvattende samenwerkingservaring, ondersteund door de rijke data en mogelijkheden van de AVEVA intelligent digital twin”, aldus Caspar Herzberg, CEO van AVEVA. “Samen creëren we een volledig gesimuleerde industriële virtuele realiteit waarin je processen kunt simuleren, resultaten kunt modelleren en veranderingen in de werkelijkheid kunt bewerkstelligen. Deze samenvoeging van digitale intelligentie en resultaten uit de praktijk heeft de potentie om te hervormen hoe industrieën veiliger, efficiënter en duurzamer kunnen opereren.”

In samenwerking met NVIDIA is Schneider Electric van plan om nieuwe gebruiksscenario’s en toepassingen in verschillende sectoren te verkennen en haar visie op het stimuleren van positieve verandering en het vormgeven van toekomstige technologieën verder uit te bouwen.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws