Nieuws

Dutch Data Center Association & Stroomkr8 bundelen krachten

Dutch Data Center Association & Stroomkr8 bundelen krachten

Stroomkr8, een relatief nieuwe kracht binnen de sector, sluit zich aan als hoofdpartner bij de Dutch Data Center Association. Stroomkr8 heeft een brede kennis van de energiemarkt en adviseert & ondersteunt bedrijven met al hun energievragen. De samenwerking tussen DDA en Stroomkr8 kan het Nederlandse datacenter ecosysteem waardevolle kennis bieden en de sector helpen met haar verduurzamingsambities.

Bij Stroomkr8 kun je terecht voor alle vragen op het gebied van energie. Van strategisch advies tot operationele ondersteuning. Stroomkr8 denkt onder andere mee over mogelijke inkoopstrategieën en duurzame bedrijfsvoering. Door ontwikkelingen op de voet te volgen biedt het bedrijf voortdurend actuele oplossingen en verzekert je van betaalbare en duurzame energie. Daarnaast maken de ervaren Stroomkr8-adviseurs zich hard voor het beheersbaar krijgen en houden van energieprijzen.

De DDA is verheugd met de toetreding van Stroomkr8 als hoofdpartner. Volgens Stijn Grove, directeur van de DDA, kan Stroomkr8 een waardevolle toevoeging leveren aan de verduurzaming van de datacentersector in Nederland. “Duurzaamheid is een van de belangrijkste uitdagingen waar onze sector voor staat. De toekomstige samenwerking met Stroomkr8 biedt nieuwe kennis en inzichten om de sector te verduurzamen en te werken aan een meer circulaire economie.”

Ook vanuit Stroomkr8 wordt enthousiast gereageerd op de toetreding tot de DDA. “Met dit partnership willen we vanuit ons expertise een bijdrage leveren aan het optimaliseren van de Nederlandse datacentervoorziening. Zowel aan de kant van de verduurzaming, door bijvoorbeeld onze kennis over PPA’s in te zetten, als aan de kant van het verlagen van kosten en inspelen op ontwikkelingen op de energiemarkten om datadiensten betaalbaar te houden. Zeker in de huidige marktomstandigheden waarbij energieprijzen een groot onderdeel zijn van de kostprijs is dit geen overbodige luxe. In DDA hebben we een partij gevonden die vanuit haar eigen expertise al veel doet voor een aantal van onze datacenter klanten. Ook op dat vlak zijn we dus een goede match!” Aldus Jasper Mattijssen, Managing Director van Stroomkr8.

Met de toetreding van Stroomkr8 tot de DDA krijgt de datacentersector in Nederland er een belangrijke partner bij op het gebied van duurzame energie. Samen willen Stroomkr8 en de DDA werken aan een meer duurzame en circulaire toekomst voor de datacentersector.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws