Nieuws

Cellnex rondt de integratie van 3.150 sites in Neder-land af

Cellnex rondt de integratie van 3.150 sites in Neder-land af

Barcelona / Amsterdam, June 2021.- Cellnex en Deutsche Telekom hebben vandaag een overeenkomst gesloten waarbij Cellnex Netherlands de 3.150 telecommunicatietorens en -sites van T-Mobile Infra BV in Nederland zal integreren. Na groen licht van de Nederlandse mededingingsautoriteit zal Cellnex nu in totaal 4.314 sites in Nederland exploiteren, waardoor het een belangrijke onafhankelijke telecominfrastructuurexploitant in Nederland wordt.

Cellnex en T-Mobile Netherlands BV hebben ook een langetermijn-leveringscontract van 15 jaar ondertekend, dat automatisch kan worden verlengd voor periodes van 10 jaar. De overeenkomst omvat ook de uitrol van 180 nieuwe sites.

Zodra alle nieuwe sites zijn uitgerold, zal de geschatte EBITDA-bijdrage van deze transactie aan de Groep oplopen tot c. €63 miljoen (IFRS16), terwijl de Recurring Leveraged Free Cash Flow (RLFCF) met c. €30 miljoen zal toenemen.

Cellnex CEO Tobias Martinez kondigde aan “deze transactie illustreert de kracht van Cellnex’s relaties met haar klanten. Net zoals we in Zwitserland met Sunrise hebben gedaan, hebben we in Nederland een samenwerking met Deutsche Telekom opgebouwd die ons in staat stelt onze positie als onafhankelijke aanbieder van opstelpunten op de Nederlandse markt te consolideren. Tegelijkertijd, aangezien deze overeenkomst inhoudt dat Cellnex activa verwerft in ruil voor aandelen in onze lokale dochteronderneming, presenteren we de markt een nieuwe groeivorm, één die onze capaciteit om meer projecten aan te nemen vergroot zonder de financiële middelen van de Groep te verbruiken.”

Het DIV-fonds
Deutsche Telekom brengt de activa van T-Mobile Infra BV (3.150 locaties) met een hypotheek van € 250 miljoen in bij Cellnex Nederland via het nieuw opgerichte DIV-fonds (“Digital Infrastructure Vehicle II SCSp”). Dit fonds zal een belang van 38% in Cellnex Netherlands aanhouden..
Als onderdeel van de transactie heeft Cellnex € 200 miljoen toegezegd aan het fonds (DIV), naast een kapitaaltoezegging van ongeveer € 400 miljoen door Deutsche Telekom in de vorm van een inbreng van activa.

Het fonds, dat onafhankelijk wordt beheerd, zal naar verwachting zoeken naar passende investeringen in Europese digitale infrastructuuractiva zoals glasvezel, torens en datacenters
De investering in Cellnex Nederland is gericht op het creëren van waarde door groei als gevolg van de invoering van 5G en door het realiseren van synergieën als gevolg van de fusie.
Tenslotte hebben Cellnex en DIV hebben een zogenoemde dealflowovereenkomst getekend waarbij Cellnex en DIV kunnen samenwerken aan toekomstige transacties in de Europese torensector.

Voor meer informatie: https://www.cellnextelecom.com

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws