Nieuws

Studenten bereiden zich voor op carriere in de datacenterbranche

Studenten bereiden zich voor op carriere in de datacenterbranche

Studenten ontvangen branche erkenning voor afronden datacenter keuzedeel

AMSTERDAM 14 juli – Vandaag heeft een groep studenten van het ROC van Flevoland – MBO College Almere de module Datacenter IT Techniek afgerond. Tijdens het keuzedeel zijn de studenten aan de slag gegaan met de benodigde theorie voor een baan in de datacenterbranche. Het keuzedeel maakt deel uit van de opleiding IT Systems and Devices. De studenten die het keuzedeel succesvol hebben afgerond ontvangen een erkenning van de brancheorganisatie.
Tijdens het keuzedeel kwamen de studenten ook fysiek in aanraking met datacenter apparatuur in Datacenter Almere. In het datacenter werden studenten persoonlijk begeleid door directeur Andrew van der Haar, die overigens ook docent van de module was. “Het is fantastisch om het enthousiasme van de studenten te zien groeien naarmate zij bekend werden met de materie.” aldus Andrew van der Haar.

Groeiend aanbod datacenteronderwijs

De onderwijssector heeft in samenwerking met de datacenterbranche en SBB twee keuzedelen opgezet: Datacenter IT Techniek en Datacenter Facility Engineering. Stijn Grove, Managing Director van de Dutch Data Center Association is blij om te zien dat de keuzedelen op steeds meer scholen worden aangeboden. “Het is fantastisch om te zien dat steeds meer MBO-instellingen inspelen op de vraag van de markt. We voorzien in de komende jaren een flinke groei in het aantal medewerkers in en om datacenters en de carrièremogelijkheden zijn enorm”. Datacenters werken ook direct samen met scholen door stageplekken aan te bieden. Op deze manier komen de studenten na hun opleiding beslagen ten ijs voor een carrière in de branche. 

Initiatieven vanuit de branche

De Dutch Data Center Association doet regelmatig onderzoek naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en publiceerde in 2021 het Datacenters en Werkgelegenheid rapport. Daarnaast zoekt de brancheorganisatie de samenwerking op met het onderwijs om de arbeidskrachten van de toekomst op te leiden. Verder heeft de branche in samenwerking met Data Center College een branchecertificaat ontwikkeld om instromers een gedegen achtergrond te bieden voor de datacenterbranche. Data Center College ondersteunt daarnaast ook MBO-instellingen bij het implementeren van de keuzedelen en het vinden van docenten. Meer informatie over Data Center College is beschikbaar op de website: https://www.datacentercollege.com/.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws