Nieuws

Datacenters; het kloppend hart van onze digitale samenleving

Datacenters; het kloppend hart van onze digitale samenleving

Kom een kijkje nemen achter de schermen van het internet tijdens Nationale Datacenter Dag 2022

Op donderdag 9 juni vindt de jaarlijkse Nationale Datacenter Dag plaats. Tijdens deze 8e editie openen datacenters in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen achter de schermen van het internet en meer leren over het belang van datacenters voor onze digitale samenleving. Het event is een initiatief van Dutch Data Center Association en haar deelnemers.


Het belang van datacenters
Digitalisering speelt een rol in vrijwel alle ontwikkelingen in de wereld. We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder het internet en de digitale diensten die door het internet mogelijk gemaakt worden. Toch wordt er weinig stilgestaan bij de digitale infrastructuur die nodig is om al deze digitale diensten te laten functioneren.

Datacenters zorgen ervoor dat we op elk moment van de dag online kunnen zijn. Zonder datacenters zouden we bijvoorbeeld geen films kunnen streamen of online kunnen shoppen. Maar ook essentiële diensten zoals pintransacties en de digitale omgeving van ziekenhuizen en de Politie draaien in datacenters. Al deze activiteiten hebben een infrastructuur nodig die 24 uur per dag, 365 dagen per jaar foutloos opereert. Datacenters zijn een belangrijk onderdeel van deze infrastructuur.


Rondleiding in een datacenter
Op 9 juni bieden datacenters door heel Nederland rondleidingen en presentaties aan. Bij Interconnect in Eindhoven kun je zelfs een presentatie bijwonen van Giedo van der Garde en Mark Koense die je vertellen over de rol van data binnen de autosport en Formule 1 wereld. Naast Eindhoven kun je ook bij datacenters in de regio Amsterdam, Rotterdam en zelfs Leeuwarden en Venlo terecht!

Arnoud Annema, Sales Manager bij Datacenter Fryslân: “Datacenters spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van mensen. Zonder dat je het doorhebt, heb je er direct of indirect bijna de hele dag mee te maken. De open dag is voor ons een leuke en laagdrempelige manier om mensen uit de omgeving een kijkje te geven bij Datacenter Fryslân en te laten zien wat er allemaal in een datacenter gebeurt.”

Paul Groeneveld, Site Manager Operations at NTT Global Data Centers “Als derde grootste datacenterbedrijf ter wereld laten we graag zien welke rol datacenters, niet alleen lokaal, maar ook mondiaal spelen in de digitale samenleving”.

De deelnemende datacenters zijn; NTT Global Data Centers, Interconnect Services BV, Systemec, Dataplace, Global-e Datacenter, Smartdc, Datacenter Fryslân, Previder. Voor meer informatie en registratie kijk op: https://www.dutchdatacenters.nl/agenda/nationale-datacenter-dag-2022/

 

Publicatie State of the Dutch Data Centers 2022
Traditiegetrouw wordt het marktrapport State of the Dutch Data Center gepubliceerd op Nationale Datacenter Dag. Het jaarlijkse marktrapport brengt de Nederlandse datacentermarkt in kaart door middel van een onderzoek onder de bij DDA aangesloten datacenters. Het onderzoek presenteert onder andere de verwachte groei en duurzaamheidsinitiatieven van de sector voor de komende jaren. Ook gaat het rapport verder in op het economisch en maatschappelijk belang van datacenters in Nederland.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws