Nieuws

MBO College Zuidoost in Amsterdam opent eigen demodatacenter voor studenten

MBO College Zuidoost in Amsterdam opent eigen demodatacenter voor studenten

Studenten aan het Amsterdamse MBO College Zuidoost kunnen sinds vorige week oefenen in een demo-datacenter in hun schoolgebouw. Digital Realty richtte de oefenruimte in voor studenten die de opleiding Cloud & Infrastructure Technician volgen. Het idee is dat de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven verkleint door praktijkervaring te bieden.

Het demo-datacenter biedt studenten de kans om vaardigheden te ontwikkelen, zoals het installeren en inrichten van servers en het aanleggen van kabels. Een complete datacenterruimte die bij Digital Realty vrijkwam, is verhuisd naar een trainingslokaal bij de mbo-instelling. Hier krijgen de relatief nieuwe onderdelen een tweede leven als trainingsobject.

Met de trainingslocatie verwerven de studenten basisvaardigheden en is de kans groter dat ze hun stage en opleiding succesvol afronden en snel aan het werk kunnen in de sector. Volgens de datacenteraanbieder groeit de vraag naar medewerkers in de sector. Bij het bedrijf lopen vier studenten van de opleiding Cloud & Infrastructure Technician stage.

Interesse datacentersector groeit

“We willen studenten laten zien hoe datacenters werken en dat het werk in deze sector leuk en variërend is’, meldt Kees van den Berg, customer operations manager bij Digital Realty Nederland. Dat is iets wat Jolanda Harskamp van MBO College Zuidoost ook ziet: ‘We zien dat de interesse in de datacentersector groeit. We kijken ernaar uit om met het demodatacenter onze studenten nog beter te voorbereiden op een carrière in deze sector.’

Naast de opleiding Cloud & Infrastructure Technician biedt MBO College Zuidoost acht andere ict-opleidingen, variërend van Allround Medewerker IT Systems & Devices en Geo-Gis Software Developer tot het militaire specialisme Veiligheid & Vakmanschap ICT. De mbo-instelling is onderdeel van ROC van Amsterdam, een van Nederlands grootste regionale opleidingscentra.

BRON: Computable

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws