Nieuws

Juniper Networks wordt lid van de Dutch Data Center Association

Juniper Networks wordt lid van de Dutch Data Center Association

AMSTERDAM, 3 November 2021 – Juniper Networks, leider in veilige, door AI aangestuurde netwerken, maakt vandaag bekend dat het lid is geworden van de Dutch Data Center Association (DDA), een alom gerespecteerde brancheorganisatie van datacenters in Nederland. Juniper Networks treedt hiermee toe tot een gemeenschap van experts met politieke, informatieve, zakelijke en juridische invloed die bepalend is voor de koers en levering van connectiviteitsdiensten en internetdiensten aan de Nederlandse en internationale markt.

Als lid van de DDA kan Juniper Networks kennis en best practices uitwisselen op het gebied van intent-based networking, slimme datacenters, cybersecurity, open standaarden en virtualisatie. Daarnaast kan het zijn banden met andere belangrijke spelers in de datacentermarkt aanhalen. De initiatieven die de DDA ontplooit om te zorgen voor innovaties op het gebied van energie-efficiëntie sluiten goed aan op het jarenlange streven van Juniper om op duurzame wijze zaken te doen en voor een milieutechnisch verantwoorde toevoerketen te zorgen. De leden van de DDA dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwe technieken op het gebied van koeling, zoals slimme koeling en waterkoeling, warmteopslag, fotonica en nieuwe architectuurtoepassingen die voor een duurzame reductie van het energieverbruik zorgen.

Einde aan complexiteit

Juniper organiseert samen met de DDA zijn lokale Apstra-evenement op dinsdag 23 november 2021. Dit evenement is gericht op netwerkprofessionals die geïnteresseerd zijn in de laatste ontwikkelingen op het gebied van intent-based networking. Deze technologie stelt organisaties in staat om alle aspecten van hun netwerk te automatiseren, van het ontwerp, tot de ontwikkeling en implementatie, ook in omgevingen waarin gebruik wordt gemaakt van netwerktechnologie van uiteenlopende leveranciers. Leden van de DDA worden uitgenodigd om deel te nemen aan het evenement om te weten te komen hoe het systeem Juniper Apstra gebruikmaakt van intent-based gegevensanalyse om het netwerk voortdurend te monitoren. Daarmee maakt het een einde aan complexiteit, kwetsbaarheden en storingen en draagt het bij aan een veilig en veerkrachtig netwerk.

De DDA brengt 93 procent van alle marktleidende datacenters in Nederland samen. De brancheorganisatie vertegenwoordigt een groeiende sector die belangrijk is voor de Nederlandse economie door banen te creëren, voorlichting te bieden en een belangrijke bijdrage te leveren aan het bruto binnenlandse product (BNP) van Nederland. De branche voorziet in de technologische infrastructuur die aan de basis staat van de digitale transformatie van Nederland. De DDA draagt de meningen van branchespelers over vraagstukken rond beleid en regelgeving uit en wil een zo breed mogelijke coalitie vormen.

Versterken

Fons Laudy, data center sales director EMEA bij Juniper Networks, zegt over de samenwerking: “Lid worden van de DDA en optreden als sterke vertegenwoordiger van alle belanghebbenden binnen de datacenterbranche is een logische stap voor Juniper. We richten onze focus al jarenlang op de Nederlandse markt. We helpen exploitanten van datacenters om de operationele efficiëntie op te voeren met flexibele, schaalbare, geautomatiseerde en veilige netwerkinfrastructuren. Dit lidmaatschap stelt ons in staat om onze relaties binnen de datacentermarkt te versterken, zodat we samen innovaties kunnen afleveren die de digitale infrastructuur van Nederland vooruithelpen.”

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association, vertelt: “Juniper Networks heeft de afgelopen jaren regelmatig waardevolle bijdragen geleverd aan de evenementen van DDA. Zijn diepgaande expertise, kennis en technische knowhow worden altijd enorm door bezoekers gewaardeerd. Het doet ons daarom een genoegen om de relatie met Juniper hiermee te formaliseren. We zien ernaar uit om de Nederlandse datacentermarkt een impuls te geven met innovatieve partners als Juniper Networks.”

 

Aanmelden voor lokale Apstra-evenement op dinsdag 23 november 2021: https://register.events.juniper.net/intentbasednetworking-nl

Aanvullende informatie:

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws