Nieuws

Microsoft & Hollands Kroon reageren op onjuiste berichtgeving

Microsoft & Hollands Kroon reageren op onjuiste berichtgeving

Nieuws rondom nieuwbouw Microsoft in de kop van Noord-Holland

In de media wordt gemeld dat Microsoft is gestart met de nieuwbouw van een groot datacenter in de kop van Noord-Holland. De benodigde vergunningen zouden nog niet allemaal in orde zijn. Dit meldt het NRC.

Via Dutch IT Channel zijn de volgende reacties hierop geplaatst die de juistheid van het artikel tegenspreken. Hieronder reacties van de gemeente en Microsoft.

Noortje Slot, woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon, meldt dat Microsoft niet is gestart met de bouw van een nieuw datacenter, maar de locatie genaamd ‘Het Venster’ bouwrijp wordt gemaakt. Daarvoor is een ketenpark – bestaande uit de bouwketen en bijbehorende parkeerplaatsen – geplaatst en heeft Agriport BV de waterberging uitgebreid aan de A7-zijde. De woordvoerder meldt dat dit vergunningsvrij is als het in de onmiddellijke nabijheid van het terrein waarop die activiteit of werkzaamheid wordt uitgevoerd wordt geplaatst.

Microsoft spreekt tegen al met de bouw van het datacenter te zijn begonnen. Het bedrijf meldt in een reactie: “Microsoft is begonnen met voorbereidend werk voor de uitbreiding van het datacenter, waaronder werkzaamheden als het gereedmaken van de bovengrond, tijdelijke drainage en het aanbrengen van hekken. Dit voorbereidende werk gebeurt voor eigen rekening en in overleg met de gemeente. De daadwerkelijke bouw begint pas als alle vergunningen verleend zijn.”

Zie hier het volledige artikel van Dutch IT Channel.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws