Nieuws

KEVLINX benoemt Eric Boonstra tot CEO om Europese datacentergroei te stimuleren

KEVLINX benoemt Eric Boonstra tot CEO om Europese datacentergroei te stimuleren

KEVLINX, een nieuwe pan-Europese datacenteroperator, heeft Eric Boonstra benoemd tot CEO. Het bedrijf, dat samen met PMV en zijn EPICo²-fonds onlangs een investering van Macquarie Capital verwierf, bouwt momenteel een zeer schaalbare AI-ready 32 MW-faciliteit met een toekomstbestendig flexibel ontwerp in Brussel die geschikt is voor retail-, wholesale- en hyperscale-klanten.

Giovanni Della Pesca, Managing Director, Macquarie Capital: “Eric brengt aanzienlijke ervaring en kennis van de Europese datacentersector met zich mee en we zijn zeer verheugd dat hij zich bij KEVLINX aansluit. We kijken ernaar uit om met Eric te blijven samenwerken en het KEVLINX-team te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van het bedrijf in een snelgroeiende markt.”

“Er is een enorme kans voor een goed gefinancierd en ervaren team om juist nu een geavanceerd platform in hoog tempo uit te bouwen in de Europese markt, en ik ben verheugd te kunnen zeggen dat KEVLINX alle ingrediënten heeft,” zegt Eric Boonstra. “Ons team ontwerpt voor maximale efficiëntie, connectiviteit, energiedichtheid en duurzaamheid en ik kijk ernaar uit om te praten met cloud- en AI-spelers van elke omvang, carriers, CDN’s en ondernemingen om ervoor te zorgen dat we precies kunnen leveren wat zij nodig hebben.”

Voordat Eric Boonstra deze rol op zich nam, heeft hij vijf jaar leiding gegeven aan de EMEA-activiteiten van Iron Mountain Data Centers, na de overname van EvoSwitch, waar hij tien jaar lang als CEO een zeer winstgevend bedrijf heeft opgebouwd. Voor EvoSwitch bekleedde Eric senior managementfuncties bij Siemens, ABN Amro en Staples. Hij is ook lid van verschillende industrie-, overheids- en beleidsraden, waaronder de Dutch Data Center Association.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws