Nieuws

ING ICT sector update: “Om voordelen van AI te plukken zijn investeringen in AI datacenters noodzakelijk”

ING ICT sector update: “Om voordelen van AI te plukken zijn investeringen in AI datacenters noodzakelijk”

De opkomst van generatieve AI drijft de vraag naar datacentercapaciteit, dat schrijft de ING in hun ICT sector update. Recent ING onderzoek schetst de verwachting dat de datacenter sector de komende jaren met 10% per jaar zal groeien. De groei van AI is volgens ING een ontwikkeling waar landen op moeten voorsorteren door AI-datacenters te bouwen. Het is een feit dat de ICT-sector alsmaar blijft groeien en datacenters zijn hiervoor nodig als fundament.

Generatieve AI gaat de komende jaren voor een hogere volumegroei van de Nederlandse ICT-sector zorgen met jaarlijks een procentpunt extra groei. AI-toepassingen zorgen namelijk voor meer vraag naar nieuwe producten en diensten. Ook maakt generatieve AI werknemers productiever en versnelt het innovatie.

Digitale soevereiniteit

“Veel bedrijven willen aan de slag met generatieve AI, hier ligt de komende jaren een grote kans voor Nederlandse IT-dienstverleners. Daarbij willen ze hun data niet zomaar uitleveren aan Amerikaanse bedrijven. In dit gat kunnen IT-dienstverleners springen door het bouwen van een beschermde omgeving en advies bij het vergaren van goede data.” Aldus Samantha Reilly, ING Sector Banker ICT & Duurzame Energie

“We moeten investeren in AI-datacenters vanwege uitdagingen op de arbeidsmarkt en de behoefte aan technologische soevereiniteit”

ING heeft in recente artikelen laten zien dat AI een positieve invloed zal hebben op de arbeidsproductiviteit, en de taken die werknemers uitvoeren zal veranderen. ING is van mening dat het beter is voor landen om deze verandering te omarmen en te proberen een eerlijk deel van de nieuwe zakelijke kansen te bemachtigen. Toegang hebben tot deze technologie verbetert de technologische soevereiniteit. Het is van belang om rekening te houden met de milieueffecten van nieuwe investeringen maar gezien de vereiste investeringsschaal is het beter om nu datacenters voor AI te bouwen wanneer de kansen zich voordoen.

Bron: https://think.ing.com/articles/countries-should-embrace-ai-not-to-miss-out-on-strong-ict-sector-growth/

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws