Nieuws

Datacenters lopen voorop in de strijd tegen klimaatverandering

Datacenters lopen voorop in de strijd tegen klimaatverandering

SPIE is een partnerschap aangegaan met Incooling. Incooling levert deep tech innovaties waardoor datacenters veel energiezuiniger en milieuvriendelijker worden. Samen met Incooling zal SPIE deze innovaties in datacenters in Nederland introduceren.

Incooling heeft een geïntegreerde koeloplossing ontwikkeld die gericht is op het verhogen van de computerprestaties van servers. Hun oplossing voor faseverandering van de koeling verwijdert de warmte direct bij de bron, wat resulteert in maximale prestaties van de server en een lager energieverbruik. Deze innovaties sluiten aan bij de ambities van SPIE om haar klanten energiebesparende oplossingen te bieden.

SPIE en Incooling ontmoetten elkaar op de High Tech Campus in Eindhoven waar SPIE datacenter oplossingen levert en onderhoud doet bij verschillende klanten. Om haar dienstenportfolio verder uit te breiden heeft SPIE in Incooling de ideale partner gevonden.

Ruud van der Hoeven, Business Unit Manager Datacenters bij SPIE Nederland B.V., is enthousiast over de samenwerking: “De klanten van SPIE behoren tot de meest veeleisende klanten ter wereld. SPIE biedt nu al verschillende koeloplossingen voor datacenter omgevingen. De innovatie van Incooling is echter een uitstekende aanvulling op het brede portfolio van de huidige SPIE-oplossingen. Samen zullen we ons aanbod kunnen verbeteren, wat onze klanten zal helpen om energie en kosten te besparen. ‘’

Rudie Verweij, CEO Incooling: ” We zien dat de datacenterbranche snel verandert, waardoor nieuwe uitdagingen ontstaan en de druk om te innoveren toeneemt. We zijn erg enthousiast om met SPIE samen te werken, omdat het zorgt voor een efficiënte verkenning van deze uitdagingen en een snelle implementatie van nieuwe technologie met een gelijkgestemde partner die bereid is om een extra stap te zetten in de richting van verandering”.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws