Nieuws

FUJIFILM Object Archive: de back-up wash service

FUJIFILM Object Archive: de back-up wash service

Als vertrouwde hightech- en IT-partner assembleert Bluetron hightechsystemen en datacenters en is Bluetron in staat om elke fase van hun levenscyclus optimaal uit te voeren. Dit omvat reparatie en onderhoud, refurbishment, remanufacturing, hergebruik en recycling. Bluetron biedt duurzame winstgevendheid, kwaliteit en risicobeperking in drie digitale domeinen: Elektronica, IT-Infra en Data.

De uitdaging

“We waren op zoek naar software die een lange bewaarperiode kon ondersteunen en een manier om vendor-lock-in te voorkomen”, vertelt Edwin Theunisse, Business Consultant. Het idee werd geboren uit het steeds terugkerende nieuws dat het aantal ransomware-aanvallen op bedrijven blijft toenemen. Bluetron was als datacenter op zoek naar een oplossing voor gegevensopslag voor hun klanten – zo solide als een offline kluis, maar toch zeer proactief, flexibel en gebruiksvriendelijk. De op maat gemaakte oplossing die Fujifilm en Bluetron in samenwerking hebben ontwikkeld, stelt Bluetron in staat om klanten hun gepatenteerde 100% Datagarantie-oplossing te bieden.

De oplossing

De unieke eigenschap van de oplossing is dat gegevens die op tape zijn opgeslagen, kunnen worden gecontroleerd op virussen en kunnen worden geversioneerd, wat betekent dat ze worden vervangen door oudere versies als ze zijn geïnfecteerd. Op basis van het idee van Bluetron ontwikkelde Fujifilm een back-up-wash-service, die gegevens controleert op virussen voordat ze op tape worden opgeslagen. Het hele proces wordt gecoördineerd door een mastercontroleprogramma. De gegevens worden vervolgens opgeslagen op FUJIFILM Object Archive als back-end voor de opslag. Telkens wanneer een bestand bij de klant wordt gewijzigd, stuurt het appliance front-end een nieuwere versie naar Bluetron. De vorige versie wordt opgeslagen in het FUJIFILM Object Archive-systeem. Dit betekent dat als er een virus wordt gevonden in de laatste versie van een bestand, FUJIFILM Object Archive wordt gebruikt om de oudere versie van het bestand op te halen en die versie te scannen. Dit impliceert een zeer lange bewaarperiode op bestandsniveau.

Om de gegevens van hun klanten zo goed mogelijk te beschermen, is bij Bluetron nog een appliance front-end geïnstalleerd, die gegevens repliceert naar het streng beveiligde datacenter van Fujifilm, waar een kopie van de gegevens wordt opgeslagen met een air-gap, losgekoppeld van elk netwerk. De op maat gemaakte oplossing zorgt ervoor dat klanten van Bluetron snel weer operationeel zijn na een ransomware-aanval, waarbij hun IT- en operationele gegevens volledig zijn gescreend op malware en virussen met de nieuwste definities. Door gegevens op tape op te slaan met behulp van FUJIFILM Object Archive, is Bluetron in staat om zijn klanten de vereiste veiligheid en betrouwbaarheid te bieden.

Innovative Data Storage Solution

01 De gegevens worden ontvangen van een harde schijfomgeving, via de appliance front-end bij de klant.
02 Als er een update is van de antivirusdefinities, zet het systeem automatisch de laatste dataset terug vanaf tape en scant de data opnieuw om potentiële bedreigingen te vinden die nog niet eerder zijn ontdekt.
03 Als het resultaat geen tekenen van een virus vertoont, worden deze gegevens op tape opgeslagen op Bluetrons opslagsysteem met FUJIFILM Object Archive.
04 Tegelijkertijd worden de gegevens naar het streng beveiligde datacenter van Fujifilm gestuurd, waar ze op tape worden opgeslagen.

Nadat Fujifilm alle gegevens heeft geïmporteerd, ontvangt Bluetron een signaal dat het opslagproces is voltooid. De klant wordt via het front-end van het apparaat op de hoogte gesteld van de 100% Datagarantie zodra het bovengenoemde proces met succes is uitgevoerd.

05 Wanneer gegevens worden teruggeroepen, worden de gegevens gescand met de nieuwste virusdefinities met behulp van Backup Wash.
06 De gegevens worden veilig teruggeroepen naar de klant.

“De reden om te kiezen voor de FUJIFILM Object Archive-software was niet alleen de prijs, maar de totale oplossing die we samen met het team hebben gebouwd. De verkoop- en technische teams van Fujifilm waren zeer creatief en flexibel in het bouwen van onze totaaloplossing. De ondersteuning van Fujifilm was professioneel en flexibel en de installatie van het OA systeem verliep zonder grote problemen. De samenwerking was en is erg prettig”, Ronald Niënhaus, Strategic Growth Manager.

FUIJFILM Object Archive

FUJIFILM Object Archive is een software voor gegevensbeheer die ook het beheer van opslagsystemen kan uitvoeren, speciaal gemaakt voor langetermijnbewaring en gegevensbescherming. Het is een volledig onafhankelijke oplossing op basis van open-source software, waardoor klanten geen eigen tape-indeling hoeven te gebruiken. Onze zelfbeschrijvende tape-indeling en leveranciersneutrale aanpak vereenvoudigen toekomstige compatibiliteit.

FUJIFILM Object Archive-software voorziet in de toenemende behoefte aan een duurzame opslaglaag voor zelden gebruikte koude gegevens op flash- of schijfgebaseerde opslagplatforms en verlaagt de totale opslagkosten. Deze software kan ook worden gebruikt om de gegevensbescherming te verbeteren door gegevens te verplaatsen naar tape die offline en off-site kan worden gebracht, voor volledige, luchtdichte bescherming tegen malwarebedreigingen of elk type ramp.
FUJIFILM Object Archive-software maakt interactie mogelijk tussen de snel groeiende hoeveelheid gegevens en tapeopslagsystemen, waardoor een duurzame en veilige strategie voor gegevensarchivering ontstaat.

Als u meer wilt weten over onze tape-gebaseerde oplossingen, bezoek ons dan op Kickstart 2024, op 26 & 27 februari in de Amsterdam RAI!

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws