Nieuws

Schneider Electric biedt CO2-calculator voor datacenters

Schneider Electric biedt CO2-calculator voor datacenters

Schneider Electric, een specialist in energiebeheer en automatisering, onthult een nieuw raamwerk voor datacenters. Dat moet bedrijven helpen de volledige milieu-impact van hun datacenters te begrijpen en de totale koolstofvoetafdruk ervan in te schatten.

Scope 3-emissies

“Het ontwikkelen van een klimaatstrategie waarbij de grootste bron van koolstofemissies in de waardeketen wordt geïdentificeerd, is een groeiende prioriteit in de datacenterindustrie”, stelt Pankaj Sharma, executive vicepresident bij de Secure Power afdeling bij Schneider Electric. “Proactieve beheerders van datacenters begrijpen dat ze in de toekomst verantwoordelijk zullen zijn voor het bereiken van klimaatdoelen inzake energieneutraliteit.” Voorgestelde regels in de VS en de EU maken, volgens Sharma, van het verantwoorden en rapporteren van zogenaamde Scope 3-emissies een toekomstige vereiste.

Het raamwerk van Schneider Electric omvat het meten van de uitstoot van koolstofdioxide, het stellen van doelen en het systematisch controleren van bedrijfsgegevens en emissiebronnen. Elektriciteitsproductie, broeikasgasemissies en waterverbruik bepalen de koolstof- en watervoetafdruk van datacenters, inclusief die van hun leveranciers.

De whitepaper die het raamwerk beschrijft, omvat een gratis CO2-calculator, een ‘lifecycle co2e tradeoff tool’, die de totale koolstofvoetafdruk van datacenters moet helpen inschat, inclusief Scope 1 t/m 3- emissies. ​

BRON: Computable

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws