Nieuws

Soben en IES bundelen krachten voor aanpak van energiebeheer

Soben en IES bundelen krachten voor aanpak van energiebeheer

Klimaattechnologiebedrijf IES en bouwadviesbureau Soben hebben een exclusieve samenwerking aangekondigd, waarbij de kostengegevens van Soben worden toegevoegd aan de net-zero roadmap oplossing van IES.

IES, een toonaangevende leverancier van klimaattechnologische oplossingen voor de gebouwde omgeving, en bouwadviesbureau Soben hebben een strategisch partnerschap aangekondigd. Dankzij de overeenkomst kunnen de nauwkeurige en actuele kostengegevens van Soben worden opgenomen in de digital twin-technologie van IES. Zeker nu de gebouwde omgeving steeds meer onder druk komt te staan om decarbonisatie prioriteit te geven, hebben Soben en IES een technologie ontwikkeld die helpt bij het begeleiden van de reis naar net zero koolstofuitstoot – waardoor het financieel haalbaarder wordt. Klanten krijgen toegang tot een tool die decarbonisatie stimuleert en de winstgevendheid van hun gebouwen optimaliseert.

Bij de ondertekening van het partnerschap tijdens de London Climate Action Week erkenden vertegenwoordigers van Soben en IES de toenemende druk op bedrijven om prioriteit te geven aan duurzaamheid. “Ons partnerschap met IES markeert een belangrijke mijlpaal in onze gezamenlijke missie om duurzaamheid betaalbaar te maken”, zegt Pieter Schaap, directeur bij Soben. “Wij geloven dat duurzaamheid niet blindelings moet worden nagestreefd, maar juist op een intelligente manier moet worden benaderd om een maximale impact te garanderen bij elke investering die wordt gedaan. Door de kracht van ons gezamenlijke aanbod te benutten, stellen we klanten in staat om duurzaamheid te omarmen als een strategisch voordeel en tegelijkertijd zinvolle kostenbesparingen te realiseren.”

De samenwerking helpt organisaties bij het in kaart brengen van significante energie-, koolstof-, kapitaal- en operationele besparingen, terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met het gebruik van hulpbronnen, transport, sociale en economische factoren. Met behulp van een live Digital Twin die het gedrag in de echte wereld nabootst, biedt het gezamenlijke aanbod klanten datagestuurde inzichten die cruciaal zijn voor het nemen van weloverwogen beslissingen.

Het gezamenlijke aanbod maakt gebruik van de unieke sterke punten van Soben en IES. Soben brengt zijn expertise op het gebied van commerciële en kostenanalyses en zijn uitgebreide databank met kostengegevens in om de betaalbaarheid en financiële levensvatbaarheid van duurzaamheidsinitiatieven te garanderen. IES brengt zijn geavanceerde technische engine in, die het mogelijk maakt om een Digital Twin te creëren die de werkelijke activa nauwkeurig modelleert en simuleert. Samen bieden ze een gedetailleerd beeld van de investeringsmogelijkheden voor het koolstofvrij maken van assets, waarbij het rendement op investering voor elk aspect van koolstofvrij maken wordt aangetoond.

Beide partijen zijn klaar om een groot voordeel te bieden bij het navigeren door het complexe landschap van decarbonisatie en het stimuleren van positieve verandering.

Duurzaamheid betaalbaar maken met Digital Twins

Je kan je hier aanmelden voor de webinar om te leren hoe Digital Twins jouw organisatie kan helpen bij het creëren van een betaalbare net-zero roadmap.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws