Nieuws

Reactie DDA op TenneT “Toenemende druk op hoogspanningsnet”

Reactie DDA op TenneT “Toenemende druk op hoogspanningsnet”

Vandaag heeft TenneT een bericht uitgebracht over de toenemende druk op het elektriciteitsnet. Tevens kondigt het kabinet aan dat ze samen met de netbeheerders nieuwe maatregelen zullen nemen zodat er in de toekomst voldoende ruimte blijft voor woningbouw, economische ontwikkeling en de verduurzaming van huishoudens, mobiliteit en bedrijven.

Het stroomverbruik van huishoudens en bedrijven groeit momenteel sneller dan de beheerders aankunnen. Dit heeft niet alleen negatieve impact op de investeringszekerheid voor bedrijven, maar ook op de twin-transitie van energie en digitalisering die ons land nodig heeft.

Het is een positieve ontwikkeling dat de overheid in actie komt om samen met de netbeheerders naar een oplossing toe te werken, om de kloof te dichten tussen de beschikbare capaciteit, de gecontracteerde capaciteit en de werkelijke gebruikte capaciteit op het netwerk. Ook datacenters kunnen hier een rol in spelen.

Door middel van een constructieve privaat-publieke samenwerking kunnen we werken aan duurzame oplossingen die niet alleen de groei van de Nederlandse economie ondersteunen en de energietransitie helpen, maar ook de stabiliteit van het elektriciteitsnet garanderen.

Als sector staan wij ervoor open om deze uitdaging samen aan te gaan. Samenwerken en innovatieve benaderingen omarmen, zullen de sleutel zijn tot het vinden van evenwichtige oplossingen voor dit complexe vraagstuk.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws