Nieuws

Pathema: hoe een datacenter haar waterverbruik heeft verminderd

Pathema: hoe een datacenter haar waterverbruik heeft verminderd

Datacenters zijn altijd op zoek naar manieren om hun energie- en watergebruik te verminderen. In dat kader deelt Pathema, expert in circulaire koelwaterbehandeling, in dit artikel hoe een datacenter eenvoudig haar waterverbruik drastisch heeft verminderd.

Het eerste contact tussen het datacenter en Pathema kwam tot stand via de Dutch Data Center Association (DDA), de brancheorganisatie van datacenters in Nederland. Het datacenter en Pathema herkenden zich in elkaars waarden en de samenwerking werd een feit. Met een transparant partnership werd de impactvolle en risicovrije Industrial Vortex Generator (IVG) technologie geïmplementeerd. Zelfs tijdens een langdurige hittegolf konden de werkzaamheden gewoon plaatsvinden, uiteraard terwijl de plant in bedrijf bleef. Hierdoor is het watermanagement een stuk beter beheersbaar én is een enorme besparing tot stand gekomen. Door aanvullend gebruik te maken van alternatieve waterbronnen, zoals oppervlaktewater en afvalwater, kan het drinkwaterverbruik met 95% worden teruggedrongen.

Na de installatie van het IVG systeem, heeft het datacenter haar waterverbruik met ruim 35& verminderd (van 95 m3/h naar 62 m3/h). Daarnaast heeft het datacenter ruim 83% CO2-uitstoot bespaard.

Wilt u meer informatie over de oplossingen van Pathema? Bezoek de website voor meer informatie. 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws