Nieuws

Datacenter sector geeft code groen

Datacenter sector geeft code groen

Amsterdam, 5 juli – De datacenter sector kondigt vandaag aan dat alle systemen online zijn en dat de code groen van kracht is. Dit betekent dat medewerkers en bedrijven met een gerust hart vanuit huis kunnen werken, terwijl ze kunnen vertrouwen op de betrouwbaarheid en stabiliteit van datacenters.

In een tijd waarin het belang van digitale connectiviteit en flexibel werken nog nooit zo duidelijk is geweest, hebben datacenters zich bewezen als essentiële schakels in de moderne zakelijke infrastructuur. Dankzij de inspanningen van de datacenter branche zijn alle systemen en infrastructuur volledig operationeel, waardoor bedrijven en hun werknemers ononderbroken toegang hebben tot hun gegevens en applicaties, waar ze zich ook bevinden.

De datacenter branche heeft geïnvesteerd in redundantie, back-upsystemen en geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alle bedrijfskritische gegevens veilig en beschikbaar blijven, zelfs in onvoorziene omstandigheden zoals natuurrampen of technische storingen. Deze robuuste infrastructuur stelt organisaties in staat om te blijven opereren, ongeacht de externe omstandigheden waar ze zich ook bevinden en hoe stormachtig het weer ook is.

“Onze economie en samenleving is steeds meer afhankelijk van digitale diensten. Datacenters zorgen ervoor dat al onze systemen continu beschikbaar zijn voor onze klanten,” zegt Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association. “Ons doel is om een betrouwbare en veilige digitale omgeving te bieden, zodat bedrijven kunnen blijven functioneren zonder enige onderbreking. Met de Code Groen kunnen bedrijven en hun werknemers met vertrouwen en gemoedsrust vanuit huis werken, wetende dat onze datacenters hen ondersteunen.”

De datacenter branche benadrukt ook dat ze blijft investeren in de verdere verbetering en uitbreiding van de infrastructuur, om te voldoen aan de groeiende vraag naar digitale diensten. Ze is als eerste branche in Nederland geheel geëlektrificeerd en draait reeds vrijwel volledig op groene stroom. Door de diensten uit datacenters wordt steeds meer energie bespaard. Het duurzaam waarborgen van de beschikbaarheid en betrouwbaarheid blijft een topprioriteit.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws