Nieuws

Branchevereniging IT en communicatietechnologie organiseert NL Tech Week

Branchevereniging IT en communicatietechnologie organiseert NL Tech Week

BTG: Building bridges in a digital society

Een mooi initiatief van branchevereniging BTG: van 13 tot 16 juni organiseren zij de eerste editie van de NL Tech Week. ‘Het doel is om verbinding en kennisoverdracht te realiseren tussen wetenschappers, bedrijven, overheden, scholen, universiteiten en gebruikers’, vertelt Petra Claessen. ‘We zien namelijk steeds meer behoefte aan het delen van inzichten als het gaat over het toepassen van technologie in de diverse branches. Waar staan we? Welke best practices zijn er, wat zijn ontwikkelingen en mogelijkheden in de komende jaren?’

Eerste editie NL Tech Week
‘Tijdens de NL Tech Week staan een aantal mooie Nederlandse innovatiecentra en tech campussen centraal. Deze zullen we ook bezoeken. Per dag staat er bovendien een specifiek thema op het programma’, legt Claessen uit.
De NL Tech Week wordt geopend bij de Green Innovation Hub in Almere. In de middag wordt er bezoek gebracht aan het datacenter in Groningen van NorthC Datacenters.

Internet of Things, drones en XR-brillen
Tijdens de NL Tech Week kan men deelnemen aan een plenair programma op de High Tech Campus Eindhoven met als thema Smart Society. In een slimme maatschappij worden informatietechnologie en het internet der dingen (Internet of Things) gebruikt om steden te beheren en te besturen. Via de zes speerpunten efficiency, duurzaamheid, mobiliteit, veiligheid & beveiliging, economische groei en de stadsreputatie is het uiteindelijke doel om de algehele kwaliteit van leven en leefbaarheid te verbeteren. Later die dag wordt er bij de HAN in Nijmegen verder gesproken over Artificial Intelligence in het onderwijs.

De derde dag is het thema Future Network Services. ‘Dan beginnen we met een bedrijfsbezoek aan Airbus in Oegstgeest’, zegt Claessen, waarna BTG in de middag naar de Unmanned Valley in Katwijk verhuist. ‘Daar praten we onder meer over spectrumbeleid, digitale autonomie en 6G. Bovendien laten we zien hoe je drones kunt inzetten voor de inspectie van telecommasten. Tevens is er een presentatie over Extended Reality, waarmee je door middel van XR-technologie in een AR, VR of MR-beleving komt.’

Kom ook naar de NL Tech Week
De NL Tech Week wordt op vrijdag afgesloten met een grootschalig BTG Business Event in Rotterdam. Die dag staat in het teken van het afscheid van BTG-voorzitter Eric Reij, die een eindseminar heeft bij KPN. ‘Daar komen mooie sprekers met presentaties over trends en ontwikkelingen in de healthcare en AI in de gezondheidszorg’, kijkt Claessen verheugd vooruit.

Klik hier voor meer informatie over de NL Tech Week

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws