Nieuws

Vertiv lanceert gids voor duurzaamheid in het datacenter

Vertiv lanceert gids voor duurzaamheid in het datacenter

Bericht oorspronkelijk van ChannelConnect

Vertiv heeft vandaag de Guide to Data Center Sustainability uitgebracht. Dit is een online hulpmiddel voor eigenaren en exploitanten van datacenters die de milieu-impact van hun faciliteiten willen verminderen.

“We zien dat datacenters in de hele sector de impact van hun activiteiten op het milieu dringend moeten terugdringen. De Guide to Data Center Sustainability is ontworpen om hen daarbij te helpen”, zegt TJ Faze, head of ESG strategy & engagement bij Vertiv.

“De focus op operationele efficiëntie heeft aanzienlijke verbeteringen mogelijk gemaakt. Nu zijn er nieuwe strategieën en intelligentere systemen vereist om emissies en het watergebruik verder terug te dringen naarmate de industrie blijft groeien. Als leverancier van infrastructuuroplossingen voor ondernemingen, colocatie- en cloudproviders is Vertiv in de juiste positie om best practices en nieuwe ontwikkelingen in deze sectoren te delen.”

“Alleen al in Europa hebben meer dan 25 Europese cloud- en datacenterexploitanten en zeventien andere brancheorganisaties een overeenkomst ondertekend om hun faciliteiten tegen 2030 CO2-neutraal te maken via honderd procent hernieuwbare energiebronnen”, zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter voor de regio EMEA bij Vertiv. “Dit is alleen haalbaar als organisaties nieuwe strategieën en innovatieve systemen implementeren die het verbruik van fossiele hulpbronnen verminderen. Dankzij onze gids, in combinatie met onze jarenlange ervaring in het leveren van infrastructuuroplossingen, kunnen we best practices en nieuwe innovaties uit de gehele industrie met deze datacenters delen. Daarnaast kunnen we hen helpen de ecologische voetafdruk van hun faciliteiten te verminderen. Niet alleen in Europa, maar over de hele wereld.”

De Vertiv Guide to Data Center Sustainability is online te raadplegen.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws