Nieuws

Vertiv breidt activiteiten in Noorwegen uit om bij te dragen aan de Noord-Europese groei van Green Mountain

Vertiv breidt activiteiten in Noorwegen uit om bij te dragen aan de Noord-Europese groei van Green Mountain

Vertiv implementeert een grid-interactief 150 MW datacenter op basis van hernieuwbare energie om de groei van Green Mountain te ondersteunen.

Vertiv (NYSE: VRT), een wereldwijde leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, maakt bekend dat het een nieuw bedrijfsonderdeel heeft gevestigd in Noorwegen. Hiermee wil Vertiv haar banden met Green Mountain verder versterken en bijdragen aan de snelle groei van deze colocation provider in Noord-Europa. Deze strategische stap onderstreept het streven van Vertiv om duurzame en schaalbare infrastructuuroplossingen te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de groeiende behoeften van klanten en eindgebruikers.

Geavanceerd datacenter

Green Mountain is in het kader van zijn expansieplannen van start gegaan met het ambitieuze OSL2-Hamar-project. Dit omvat de bouw van een uiterst geavanceerd datacenter nabij het Noorse dorp Hamar. Green Mountain staat bekend als een van de groenste energieleveranciers en colocation providers binnen de branche. OSL2-Hamar gaat draaien op 90 MW aan hernieuwbare energie op basis van waterkracht. De capaciteit van dit datacenter kan worden opgeschaald tot 150 MW om ruimte te bieden voor toekomstige groei. De locatie wordt ingericht met diensten voor het stabiliseren van de stroombelasting van het elektriciteitsnet. Het eerste gebouw op het terrein wordt in november 2023 in gebruik genomen en biedt een capaciteit van 30 MW.

“Het OSL2-Hamar-project vertegenwoordigt een kolossale uitdaging die om een collectieve inspanning en sterke partnerships vraagt”, zegt Svein Atle Hagaseth, CEO van Green Mountain. “We willen dan ook onze oprechte dank uitspreken voor de buitengewone ondersteuning van Vertiv. De onvermoeibare inzet van Vertiv en haar expertise hebben een cruciale bijdrage geleverd aan het succes van dit initiatief. We stellen Vertivs hulp met het vormgeven van de toekomst van milieuvriendelijke datacenters enorm op prijs.”

“Bij Vertiv breiden we onze Noorse activiteiten verder uit om ondersteuning te bieden voor de groei van Green Mountain in Noord-Europa”, zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter voor de regio EMEA van Vertiv. “We zijn trots dat we een sleutelrol kunnen vervullen bij de levering van efficiënte en schaalbare infrastructuuroplossingen en -diensten. Deze samenwerking toont onze toewijding aan geavanceerde datacentertechnologieën en uitmuntende klantenondersteuning. Samen met Green Mountain geven we de toekomst van datacenters vorm en dragen we bij aan innovatie, efficiëntieverbetering en zakelijke groei.”

Het datacenter van Green Mountain biedt indrukwekkende prestaties. Denk aan een power usage effectiveness (PUE)-waarde van 1,25, het gebruik van 100 procent waterkrachtenergiebronnen, Tier III-certificeringen en een smetteloze track record van 100 procent uptime en overeenstemming met SLA’s. De faciliteit is daarnaast uitgerust met innovatieve en milieuvriendelijke functies. Zo zijn er pilotprojecten voor het gebruik van restwarmte voor de lokale visteelt, circulaire initiatieven, slimme verlichting en innovatieve koelingsoplossingen.

In het kader van deze uitbreiding heeft Green Mountain de Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS ingezet in combinatie met Dynamic Grid Support en geavanceerde batterijopslagsystemen. Het bedrijf biedt daarmee ondersteuning voor het gebruik van energie uit waterkracht en diensten voor het stabiliseren van de stroombelasting van het net. Elke locatie van Green Mountain is met zorg ontworpen, ingericht om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van klanten en om de lat op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaamheid hoger te leggen.

“We zijn trots op het feit dat we vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en privacy”, zegt Hagaseth. “We willen onze expertise met de markt delen om bij te dragen aan de ontwikkeling van evenwichtige stroomvoorzienings- en duurzaamheidsmodellen. Onze visie omvat het opzetten van meerdere datacenterlocaties in Noorwegen. Daarmee groeit dit land uit tot ons knooppunt voor nieuwe implementaties. Met de verwachte groei van zakelijke workloads en digitalisering in het algemeen zijn we vastbesloten om aan deze vraag tegemoet te komen met toekomstbestendige oplossingen.”

Vertiv is sinds 2020 partner van Green Mountain en voorziet het bedrijf van uiterst efficiënte oplossingen voor stroomvoorziening en warmtebeheer. De problemen rond de coronacrisis brachten daar geen verandering in. “Het beheer van implementaties tijdens de pandemie stelde ons voor ongekende uitdagingen”, zegt Hagaseth. “Gelukkig schoot Vertiv ons te hulp met het overwinnen van logistieke problemen, de tracking van zendingen en het waarborgen van de levering van apparatuur ondanks de gesloten grenzen. Vertiv heeft daarmee ons volledige vertrouwen gewonnen en behoort nu tot onze voorkeurspartners voor datacenteroplossingen.”

Ga voor meer informatie over de energie-efficiënte datacenteroplossingen van Vertiv naar Vertiv.com.

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws