Nieuws

Siemon sluit zich aan bij het United Nations Global Compact om duurzaamheidsdoelen te bevorderen

Siemon sluit zich aan bij het United Nations Global Compact om duurzaamheidsdoelen te bevorderen

Woking, July 2023, – Siemon, een toonaangevende leverancier van high-performance netwerkinfrastructuuroplossingen, kondigt aan dat het zich heeft aangesloten bij het United Nations Global Compact (UNGC) initiatief, waarmee het zijn commitment aan verantwoorde bedrijfsvoering verder bevestigt. Het UNGC, ’s werelds grootste zakelijke duurzaamheidsinitiatief, telt meer dan 15.000 bedrijven en 3800 niet-zakelijke ondertekenaars in 160 landen.

John Siemon, CTO/COO bij Siemon, is erg enthousiast over deze laatste mijlpaal voor de organisatie: “We zijn er trots op dat wij ons nu aansluiten bij het UNGC en tillen hiermee ons commitment aan een verantwoorde bedrijfsvoering naar een hoger niveau. De tien principes van het UNGC bieden een duidelijk kader om onze positieve impact op de wereld te vergroten. We kijken ernaar uit om samen te werken met andere bedrijven en de VN om een duurzamere toekomst te bevorderen.”

Het UN Global Compact dringt er wereldwijd bij bedrijven op aan om hun strategieën en werkprocessen af te stemmen op tien universeel geaccepteerde principes die betrekking hebben op mensenrechten, arbeid, milieu en anti-corruptie. Als deelnemer aan het UNGC zal Siemon actief rapporteren over zijn voortgang bij het implementeren van deze principes.

Siemon heeft een lange geschiedenis als het gaat om Corporate Social Responsibility- (CSR) en Environmental, Social and Governance (ESG)-initiatieven. Het concern kent een sterke toewijding aan het handhaven van zijn kernwaarden. Om zijn wereldwijde commitment aan het opbouwen van een duurzame toekomst te versterken, belooft Siemon de volgende principes na te leven door middel van zijn beleid, processen en acties:

– Het verminderen van de CO2-voetafdruk, het minimaliseren van afval, het elimineren van vervuiling en het ondersteunen van biodiversiteit.

– Het ontwerpen, produceren en leveren van veilige producten, terwijl kennisdeling en responsiviteit worden bevorderd.

– Het uitoefenen van milieubeheer en verantwoordelijkheid via Siemon Green-initiatieven.

De manufacturing-aanpak van Siemon geeft prioriteit aan energie- en materiaalefficiëntie in volledige overeenstemming met de internationale standaard ISO: 14001 Milieubeheersystemen. Het concern bereikt dit door procesefficiëntie, lean manufacturing en een duurzaam productontwerp. Siemon-producten zijn specifiek ontworpen om het materiaalgebruik te verminderen en kunnen worden gedemonteerd voor terugwinning van materialen. Bovendien is de verpakking doordacht ontworpen om materiaalgebruik te minimaliseren en hergebruik te bevorderen. Klanten hebben de mogelijkheid om end-of-life producten en verpakkingen naar Siemon te retourneren voor recycling.

Transport en logistiek worden gestroomlijnd via regionale distributiepunten en samenwerking met geautoriseerde distributiepartners. Siemon moedigt actief energiezuinige vormen van transport aan door middel van geconsolideerde containerleveringen over zee of per spoor. Ook bevordert het concern brandstofefficiëntie en stimuleert het bedrijf het gebruik door medewerkers van hybride en elektrische voertuigen.

John Siemon benadrukte het belang van een verantwoorde bedrijfsvoering en zei: “Wij geloven dat een verantwoorde bedrijfsvoering gebaseerd op verantwoording afleggen en transparant zijn essentieel zijn voor het opbouwen van een betere toekomst. Via onze business zetten we ons in om een positieve impact op de wereld te hebben. We zijn ervan overtuigd dat onze deelname aan het UNGC, naast de RBA Code of Conduct en het Science Based Target-initiatief, ons zal helpen dit doel te bereiken.”

Voor meer informatie over Siemon’s commitment aan een verantwoorde bedrijfsvoering, bezoek: www.siemon.com/green.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws