Nieuws

Green Data Center Conference & Fiber Vakdag: 2 events, 1 locatie, 1 ticket

Green Data Center Conference & Fiber Vakdag: 2 events, 1 locatie, 1 ticket

Amsterdam, 11-09-2023 – De Green Data Center Conference en Fiber Vakdag worden dit jaar op dezelfde locatie gehouden. Op woensdag 11 oktober komen de datacenter- en glasvezelsector samen in de Jaarbeurs in Utrecht voor beide events onder de noemer: 2 events, 1 locatie, 1 ticket. 

Al jaren zijn de Green Data Center Conference (Dutch Data Center Association) en de Fiber Vakdag (Fiber Carrier Association) dé toonaangevende evenementen binnen de digitale sector. Deze twee events werden voorgaande jaren los van elkaar georganiseerd. Maar dit jaar vinden de Green Data Center Conference en de Fiber Vakdag tegelijkertijd plaats op één locatie: de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. 

Een bomvol programma

In de ochtend starten beide events met een gezamenlijk plenair ochtendprogramma. Zo opent Dr. ir. Martien Visser, manager Corporate Strategy bij de Gasunie en professor aan de Hanzehogeschool de conferentie. Tijdens de conferentie zal hij ons vertellen over zijn visie op de huidige energiemarkt. Daaropvolgend geeft Rudolf van der Berg, partner bij Stratix een keynote sessie over de groei en uitdagingen van de digitale infrastructuur van Nederland.

Daarna hebben zowel de Green Data Conference als de Fiber Vakdag een eigen programma met break-out sessies. Op deze manier heeft iedere bezoeker een nog ruimere keuze om zijn of haar kennis over datacenters en glasvezel te verbreden. Beide conferenties delen een gezamenlijke beursvloer, zodat de synergie tussen de datacenter- en glasvelsector wordt versterkt.

Tot slot sluit de conferentie plenair af met een tweegesprek tussen Queeny Rajkowski,  Tweede Kamerlid voor de VVD en actief in de commissie Digitale Zaken en Kees Verhoeven, oud-Tweede Kamerlid voor D66. Ze gaan in gesprek over de race tegen de klok: Digitalisering. Hoe houden we de kloof klein (Digitale geletterdheid, Onderwijs, Internationaal, Innovatie) en hoe vinden zij dat het onderwerp digitalisering geborgd is binnen de politiek? Klik hier voor meer informatie over het programma. 

Synergie versterken

Stijn Grove, managing director van de Dutch Data Center Association, blikt alvast vooruit op de conferentie: “Duurzaamheid staat al jaren bij datacenters hoog op de agenda. Zo koopt 99% van alle colocatie-datacenters in Nederland groene stroom in en zorgt bijna veertig procent ervoor dat hun restwarmte wordt gebruikt om kantoren te verwarmen. Bij de Green Data Center Conference komt iedereen samen om kennis uit te wisselen op dit gebied. En door de combinatie met de Fiber Vakdag, kunnen alle partijen nog gemakkelijker met elkaar in contact komen.” 

Ook Andrew van der Haar, managing director van de Fiber Carrier Association, is enthousiast. “De Fiber Vakdag is een begrip binnen de glasvezelsector. Elk jaar zorgen we ervoor dat allerlei stakeholders, van carriers tot aan lokale overheden elkaar ontmoeten. Door de Fiber Vakdag en de Green Data Center Conference nu op één locatie te houden, kunnen we de synergie tussen beide sectoren nog meer versterken.”       

Bestel jouw tickets nu

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de Green Data Center Conference & Fiber Vakdag. Klik hier om jouw ticket(s) te bestellen en verruim jouw kennis en netwerk op woensdag 11 oktober. 

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws