Nieuws

Dutch Data Center Association publiceert overzicht van activiteiten 2022

Dutch Data Center Association publiceert overzicht van activiteiten 2022

DDA publiceert vandaag haar jaarrapport met daarin een overzicht van de verschillende activiteiten en mediamomenten van de brancheorganisatie.

Het rapport blikt terug op een jaar waarin veel positieve aandacht is geweest voor datacenters en digitalisering in het algemeen. De overheid erkende eind vorig jaar het belang van een sterke digitale infrastructuur in het kabinetsakkoord, en ook dit jaar benadrukte de overheid dit belang regelmatig, onder andere in ‘Strategie Digitale Economie’ van het ministerie van Economische zaken en Klimaat. Naast politieke betrokkenheid heeft de brancheorganisatie zich ook weer ingezet voor de versterking van het Nederlandse netwerk, door middel van grootschalige conferenties en andere netwerkmomenten.

“We zijn blij dat we het belang van een robuuste digitale infrastructuur voor Nederland, en de urgentie om daarin te blijven investeren, kunnen uitdragen.” aldus Stijn Grove, Managing Director van de Dutch Data Center Association. Deze boodschap wordt tevens gehoord door de hoogste regeringsniveaus. Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens schreef in ‘Strategie Digitale Economie: “De digitale infrastructuur draagt niet alleen in hoge mate bij aan het huidige en het toekomstige verdienvermogen van Nederland, maar vormt in veel opzichten de ruggengraat van onze digitaliserende maatschappij.”

Ook in 2023 zal DDA zich weer inspannen voor de brede datacenter sector bestaande uit nationale en internationale datacenter operators en het volledige ecosysteem daaromheen. Het doel is om input te leveren bij belangrijke gesprekken die plaatsvinden bij de Nederlandse overheid en op Europees niveau, en het Nederlandse datacenter netwerk te blijven versterken.

Download nu het Jaarrapport 2022 en bekijk de verschillende mediamomenten, rapporten en events waar DDA het afgelopen jaar bij betrokken is geweest.

DOWNLOAD HET JAARRAPPORT 2022

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws