Nieuws

Switch Datacenters versterkt managementteam voor continuïteit in sterke bedrijfsgroei

Switch Datacenters versterkt managementteam voor continuïteit in sterke bedrijfsgroei

Amsterdam, 31 augustus 2023 – Switch Datacenters, een toonaangevende duurzame wholesale and build-to-suit data center operator in Amsterdam, heeft twee nieuwe senior managementbenoemingen aangekondigd om haar snelle groei te ondersteunen. 

Pieter Duijves, voormalig EMEA Senior Director of Operations bij een wereldwijde concurrent van Switch, waar hij verantwoordelijk was voor het beheer van meer dan 20 Europese datacenters, zal de nieuw gecreëerde rol van COO, Chief Operating Officer, bij Switch Datacenters op zich nemen.  Met zijn jarenlange ervaring gaat Pieter Switch Datacenters leiding geven aan Switch Datacenters operationele teams en processen.


Geurt Woudenberg, die sinds maart 2019 al aan boord is, wordt Chief Construction & Engineering Officer. Hij zal zich richten op het ontwerp, de bouw en het technische aspect van de datacenter-infrastructuur voor Switch Datacenters op huidige en toekomstige locaties.“Met de geplande opening eind dit jaar van AMS4, met een capaciteit van 15-18MW in het Science Park Zuid-gebied in Amsterdam en een internationaal voorbeeld van hoe je zeer duurzame datacenters kan bouwen, betreden we een nieuwe fase in onze 13-jarige geschiedenis waarin we hoogwaardige datacenters ontwikkelen en beheren in Amsterdam”, zegt Edgar van Essen, Managing Director van Switch Datacenters. “We hebben met succes al het merendeel van de capaciteit in onze datacenters verhuurd aan snelgroeiende, toonaangevende klanten, die allemaal professionele diensten en ondersteuning vereisen vanuit onze technologisch geavanceerde en duurzame faciliteiten. Tegelijkertijd ontwikkelt Switch nieuwe locaties en verbetert bestaande locaties om nog meer te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten die nu bijvoorbeeld AI-toepassingen en high power density oplossingen vereisen”, voegt Edgar toe. “door de sterke groei van het bedrijf en de continue focus op verbetering en verandering hebben we de noodzaak ingezien om het leiderschapsteam te versterken met de meest ervaren mensen in de markt. Met hun vaardigheden, kennis en professionaliteit garanderen zij de meest betrouwbare bedrijfsvoering, dit alles samen met een duurzaam, betrouwbaar, snel en modulaire bouw en ontwerp.”

“Ik ben verheugd om me bij Switch Datacenters aan te sluiten en ik ben echt onder de indruk van hun capaciteiten, visie, inzet, lopende projecten en voortdurende streven naar duurzame innovatie in datacenters”, merkt Pieter Duijves op. “De kans kwam precies op het juiste moment voor mij en ik kijk ernaar uit om mijn 15 jaar ervaring in operationeel datacenterbeheer in te brengen en het bedrijf te helpen sturen naar nog snellere groei in de komende jaren.”

“Switch Datacenters is de afgelopen vijf jaar aanzienlijk gegroeid”, zegt Gregor Snip, CEO en medeoprichter van Switch Datacenters, “en we ontwikkelen momenteel een duurzame portefeuille met meer dan 200 MW aan nieuwe capaciteit rond om Amsterdam om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze vele klanten in groeigebieden zoals AI / High Performance computing, en het bouwen van veilige nationale zones voor bijvoorbeeld wereldwijde cloudbedrijven.”

“De voortdurende groei van het datagebruik en behoefte aan datacenters wordt simpelweg gedreven door de snelgroeiende IT-industrie. Alle mensen en bedrijven in Nederland dragen bij aan deze groei door steeds grotere hoeveelheden data en cloudgebaseerde IT-services te consumeren en met het gebruik van AI zal deze vraag alleen maar sterker toenemen. Het is onze taak als datacenter colocatiepartij waar al deze IT-bedrijven veilige serverruimte huren, om uiterst efficiënte datacenters te bouwen voor deze bedrijven, die de laagste CO2-voetafdruk zullen hebben en weinig natuurlijke hulpbronnen, land en groene stroom zullen verbruiken, en ook zoveel mogelijk gegenereerde groene warmte zullen terug leveren aan onze lokale samenleving als bijdrage aan de nationale Nederlandse energietransitie-strategie van fossiel naar groen. Switch Datacenters is een van de weinige nog 100% lokale datacenter-spelers die geloven in én begrip hebben voor de lokale Nederlandse politieke agenda, technische innovatie en maatschappelijke behoeften. Dat maakt ons uniek in het datacenter-landschap en is een andere belangrijke reden voor groei,” aldus Gregor Snip.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws