Nieuws

Secior kondigt samenwerking aan met Nozomi Networks

Secior kondigt samenwerking aan met Nozomi Networks

Secior en Nozomi Networks, specialist in OT- en IoT-beveiliging, hebben op de Kickstart Conference Europe aangekondigd dat zij een partnerschap zijn aangegaan om Secior’s levering van diensten aan klanten in datacenter- en kritieke infrastructuurbeveiliging in Europa te verbreden.

“Door de toegenomen digitalisering van OT (Operationele Techniek) en implementatie van IoT-apparaten binnen kritieke infrastructuur is voor onze klanten een gebrek aan zichtbaarheid ontstaan op hun assets, netwerken en systeemkwetsbaarheden. Samen met Nozomi Networks bieden we hen deze vereiste zichtbaarheid om digitale risico’s te beperken en hun cyberweerbaarheid te verbeteren”, aldus Fred Streefland, CEO van Secior. “De samenwerking is een perfecte combinatie van diepgaande kennis van Secior over kritieke infrastructuur zoals datacenters en uitgebreide kennis en ervaring van Nozomi Networks over de OT- en IoT-infrastructuur.

Van IT tot IoT

Erkend als marktleider in OT en IoT beveiliging, wordt Nozomi Networks gewaardeerd voor superieure asset discovery, operationele zichtbaarheid, geavanceerde OT en IoT dreigingsdetectie en mitigatie. De oplossingen van Nozomi Networks ondersteunen meer dan 89 miljoen apparaten in duizenden installaties op het gebied van energie, productie, mijnbouw, transport, nutsbedrijven, gebouwautomatisering, smart cities en kritische infrastructuur. Nozomi Networks producten kunnen ter plaatse en in de cloud worden ingezet en omvatten IT, OT en IoT om het lastige werk van het inventariseren, visualiseren en bewaken van industriële besturingsnetwerken te automatiseren door het innovatieve gebruik van kunstmatige intelligentie. Use cases gaan verder dan cybersecurity en omvatten operationele netwerk troubleshooting, asset management en predictief onderhoud.

NIS2-richtlijn

Datacenters, maar ook andere kritische infrastructuur organisaties zoals ziekenhuizen, voedingsproducenten of drinkwaterbedrijven moeten tegenwoordig voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving zoals de NIS2-richtlijn van de EU. Secior combineert meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van datacenters in heel Europa met meer dan 15 jaar ervaring in de IT, OT en IoT cybersecurity industrie. Deze competenties worden aangevuld met meer dan 15 jaar ervaring in audit- en compliance-diensten binnen de sterk gereguleerde financiële sector. Secior is goed uitgerust om kritieke infrastructuurorganisaties te helpen met hun NIS2-compliance en tegelijkertijd cyberweerbaarder te worden.

“We zijn verheugd om samen te werken met een vertrouwde partner als Secior”, zegt Celine van der Winkel, Nozomi Networks Regional Sales Director voor België, Nederland en Luxemburg. “We zien eindelijk een verschuiving in de mindset dat het beveiligen van een datacenter meer inhoudt dan alleen het bewaken en beveiligen van de IT assets. Het leveren van toonaangevende oplossingen voor OT en IoT zichtbaarheid en beveiliging is belangrijker dan ooit, en dit partnerschap kon niet op een beter moment komen.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws