Nieuws

Sahar Yadegari: “Geef ieder kind dezelfde kans op een toekomst in de digitale samenleving”

In onze serie ‘Werken voor datacenters’ interviewen we diverse professionals die werkzaam zijn in de sector. Aan het woord vandaag is Sahar Yadegari, Directeur van VHTO, landelijk expertisecentrum voor genderdiversiteit in bèta, techniek en IT.

Het aantal banen in de datacenterbranche is de afgelopen jaren enorm gestegen en het aantal vacatures blijft maar groeien. Terwijl de banen voor het oprapen liggen is bijvoorbeeld nog slechts ruim 3% van de technische functies binnen datacenters bekleed door vrouwen. Sahar Yadegari, directeur bij VHTO, zet zich in voor meer diversiteit in de sector.

Datacenter paspoort

Sahar Yadegari


Doet het onderwijs genoeg om de technische sector voor iedereen aantrekkelijk te maken?

Heel veel scholen in Nederland doen hun best om leerlingen klaar te stomen voor de digitale toekomst die er eigenlijk nu al is. Toch is digitale geletterdheid nog steeds niet onderdeel van het curriculum in Nederland op basisscholen en middelbare scholen. Hierdoor hebben niet alle leerlingen, waaronder ook meisjes, de kans om kennis te maken met de wereld van IT en hun talenten op dit gebied te ontdekken.


Wat is daarin de boodschap van het VHTO?

Geef ieder kind dezelfde kans op een toekomst in de digitale samenleving. Zorg ervoor dat digitale geletterdheid is opgenomen in het curriculum en zorg er ook voor dat middelbare scholen het keuzevak ‘Informatica’ aanbieden. Maar dat geldt ook voor volwassenen met verschillende opleidingsniveaus of diverse achtergronden. We zien gelukkig steeds meer mensen met een diverse achtergrond een plek vinden in de IT sector en daar heeft de sector heel veel profijt van.


Hoe ziet het VHTO de technische sector in de toekomst?

We willen samen met elkaar een IT-sector bouwen die een betere afspiegeling is van de samenleving. Iedereen moet invloed uit kunnen uitoefenen op de digitale toekomst, zodat de digitale oplossingen van de toekomst ook voor iedereen werken.


Wat kan de sector leren van andere branches, die misschien al verder zijn op het gebied van diversiteit?


De sector werkt al nauw samen met onderwijs om opleidingen vorm te geven die aansluiten bij de vraag vanuit de sector. Om echt meer jongeren (en meisjes!) te interesseren voor IT, is het van belang om zo vroeg mogelijk te beginnen. Dus nog meer investeren in IT-kennis van basisschoolleerlingen en aan hen laten zien dat iedereen een plek heeft in deze sector.


De rol van onderwijs is helder, maar kunnen datacenters ook nu al iets doen?

Het is niet makkelijk om een bestaand team meer divers te maken, maar het is beslist de moeite waard. Diverse teams presteren nu eenmaal beter en leveren ook nog eens meer tevreden medewerkers op. Wat je direct kunt doen zal per bedrijf verschillen, maar de boodschap is simpel: ga ervoor!

VHTO zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT te vergroten. Nederlandse meisjes kiezen minder voor opleidingen en beroepen in bèta, techniek of IT dan jongens. Dat terwijl meisjes vaak wel talent hebben voor bèta/technische vakken en zij hier over het algemeen even goed op presteren als jongens. Veel meisjes ontplooien en benutten hun talenten hierdoor niet optimaal. Maar ook om economische redenen is het belangrijk dat meer meisjes kiezen voor een professionele toekomst in bèta, techniek of IT. Complexe maatschappelijke vraagstukken vragen om een veelheid aan creatieve zienswijzen en technologische oplossingen. De talenten van divers samengestelde groepen mensen (naar gender, leeftijd en etniciteit) zijn daarbij onmisbaar.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws