Nieuws

nLighten sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association

nLighten sluit zich aan bij de Dutch Data Center Association

Met trots presenteren we een nieuwe deelnemer van onze brancheorganisatie: nLighten.

nLighten biedt lage latency, innovatieve stroomoplossingen, diverse connectiviteit, betrouwbaarheid alsmede strenge fysieke en infrastructurele beveiliging voor uw real-time gegevensverwerking in grote volumes. In het tijdperk van digitale transformatie begrijpen we bij nLighten als geen ander de behoefte aan een edge datacenter partner die een platform kan bieden, om de continu veranderende vraag door nieuwe technologische ontwikkelingen zoals AI en IOT te beantwoorden met relevante diensten.

Onze edge datacenters, verspreid door heel Europa, zijn ontworpen met zowel efficiëntie als impact op het milieu in gedachten. Opgericht in 2021 door een team met jarenlange ervaring in de datacentersector, is onze belangrijkste motivatie om de industrie naar de volgende fase te leiden en tegelijkertijd op te komen voor duurzaamheid. Door lid te worden van de Dutch Datacenter Association zien we veel voordelen, zoals samenwerking binnen de sector, beleidsbeïnvloeding, toegang tot bronnen en netwerkmogelijkheden.

“Wij zien ernaar uit om met nLighten en de leden van de Dutch Data Center Association het fundament van de digitale economie te versterken. Voor de positie van Nederland als digitale gateway naar Europa is het belangrijk als branche te groeien, te innoveren en te werken aan een succesvolle strategie op het gebied van sustainability”, vertelt Jeroen Schlosser, Senior VP Operations.

Stijn Grove, managing director van de Dutch Data Center Association, is verheugd met de komst van nLighten als nieuwe deelnemer: “Datacenters zijn essentieel voor de Nederlandse samenleving en de groei van onze duurzame economie. Gelukkig zien we nog steeds dat de sector groeit, wat door nieuwe deelnemers zoals nLighten wordt benadrukt.”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws