Deelnemers

nLighten

nLighten is een digitaal infrastructuurplatform van I Squared Capital, een toonaangevende wereldwijde investeerder in infrastructuur. nLighten ontwikkelt innovatieve edge datacenters verspreid over de belangrijkste economische centra in Europa om de beste netwerktoegang te bieden aan regionale, nationale en wereldwijde ondernemingen, particuliere gebruikers en mobiele werknemers.

Met de strategische distributie van haar edge datacenters, momenteel actief in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, werkt nLighten aan een pan-Europese aanwezigheid in alle grote steden en het bieden van toegang tot lage latency en nabijheid voor eindgebruikers in heel Europa. De edge datacenters van nLighten zijn ontworpen om te voldoen aan de toenemende vraag naar snellere en betrouwbaardere gegevensverwerking en -opslag, waarbij ook rekening wordt gehouden met de impact op het milieu. nLighten is in 2021 opgericht door een kernteam met jarenlange ervaring en brede expertise in de datacentersector.

De belangrijkste motivatie van het team was om de volgende stap voor de datacenterindustrie te creëren en edge datacenters op één lijn te brengen met de groene transitie. nLighten’s doel is om het toonaangevende pan-Europese edge datacenterplatform te ontwikkelen en te exploiteren.

Locatie

nLighten-AMS1

Gyroscoopweg 134-140, Amsterdam, 1042 AZ

nLighten HQ BV

Koolhovenlaan 120, Schiphol-Rijk, 1119 NH

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws