Nieuws

Dutch Data Center Association publiceert jaarlijkse overzicht van datacenterleveranciers

Dutch Data Center Association publiceert jaarlijkse overzicht van datacenterleveranciers

Ecosystem Guide 2022 biedt een helder overzicht van leveranciers binnen het datacenter ecosysteem

Datacenters zijn het fundament van onze digitale samenleving. Al onze online activiteiten draaien in een datacenter. We zien het bijna als vanzelfsprekend dat deze datacenters 24/7 beschikbaar zijn. Maar daarvoor zijn datacenters wel afhankelijk van een netwerk van vertrouwde partners. Om deze partijen in kaart te brengen publiceert Dutch Data Center Association jaarlijks de Ecosystem Guide. Deze gids biedt een overzicht van het onmisbare ecosysteem rondom datacenters.

Plan, Build, Run
Door het groeiende aantal datacenters in Nederland is er ook een sterk lokaal ecosysteem van leveranciers ontstaan. Dit zijn partijen die zich richten op de planning, de bouw of de exploitatie & ondersteuning van datacenters. Dit kan variëren van assistentie in de beginfase zoals het veiligstellen van de financiën, planning en ontwerp, tot leveranciers die helpen bij het managen van een volledig operationeel datacenter; van onderhouds- en schoonmaakdiensten tot juridisch advies en beveiligingsdiensten. Daarnaast houdt een groot deel van het ecosysteem zich bezig met het bouwen en vernieuwen van de faciliteiten, variërend van innovatieve stroomoplossingen en koeldiensten tot connectiviteitsdiensten.

Download kosteloos
In de Ecosystem Guide 2022 worden meer dan 100 bedrijven uitgelicht die zich in dit ecosystem bevinden en aangesloten zijn bij de DDA. Ook vind je in de gids een overzicht van het landschap waarin de partijen zijn onderverdeeld in ‘plan’, ‘build’, of ‘run’.

De gids is hier te downloaden

Gerelateerd

03-10-2019

Nederland nummer 1 datacenterland vanwege…

Amsterdam - De alsmaar groeiende datacenterindustrie in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er een onmisbaar ecosysteem van leveranciers is ontstaan.…

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws