Nieuws

 

Nederland nummer 1 datacenterland vanwege uitstekend ecosysteem van leveranciers

Nederland nummer 1 datacenterland vanwege uitstekend ecosysteem van leveranciers

Amsterdam – De alsmaar groeiende datacenterindustrie in Nederland heeft ervoor gezorgd dat er een onmisbaar ecosysteem van leveranciers is ontstaan. Om deze partijen in kaart te brengen publiceert de Dutch Data Center Association (DDA) vandaag de ‘Ecosystem Guide 2019’ een helder en beknopt overzicht van alle diensten, producten en expertise die dit ecosysteem te bieden heeft. 

Wie in Nederland een datacenter wil bouwen begint aan een complex proces waarin elk onderdeel telt. De essentie van een datacenter is dat het 24 x 7 blijft draaien en de data altijd beschikbaar is. Om dit te bereiken vertrouwt de industrie op een perfect ecosysteem van toonaangevende leveranciers in datacenter technologie en services. 

Dit Nederlandse ecosysteem bestaat uit een gevarieerd aantal kwaliteitsleveranciers. Zo specialiseren veel partijen zich in de ontwikkelfase van datacenters. Deze partijen leveren diensten met betrekking tot de financiering, planning en het ontwerp. Sommige leveranciers richten zich uitsluitend op het bouwen en vernieuwen, variërend van stroomoplossingen en koelapparatuur tot connectiviteitsdiensten. Wanneer een datacenter uiteindelijk operationeel is verzorgen partijen soms het volledige beheer van het datacenter. Andere partijen leveren onderhouds- en schoonmaakdiensten, juridisch advies of beveiligingsdiensten.

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association spreekt met trots over het grote aantal kwaliteitsleveranciers die zich als partner hebben aangesloten bij de DDA. “Als brancheorganisatie is het ontzettend belangrijk om een sterk netwerk aan partners te hebben. Zonder deze partijen zou de Nederlandse datacenterindustrie niet zijn uitgegroeid tot zo’n sterke wereldwijde datacenterhub.” Grove zegt: “Dit perfecte ecosysteem heeft sterk bijgedragen aan de enorme groei en professionalisering van de datacenter industrie in Nederland.”

Om een ​​duidelijk overzicht van dit ecosysteem te bieden, heeft de Dutch Data Center Association een handleiding en naslagwerk gepubliceerd van alle leveranciers die aangesloten zijn bij de DDA. De ‘Ecosystem Guide 2019’ bevat een duidelijke omschrijving van elke leverancier en hun services en diensten. De leveranciers zijn onderverdeeld in de verschillende fases waar zij actief in zijn; plan, build, run. Elke leverancier is zichtbaar in het ‘landschap’ wat de DDA hiervoor heeft gecreëerd.

Download hier de Ecosystem Guide

Meer weten over de datacenters aangesloten bij de DDA? Bezoek de deelnemers pagina op de website of download de ‘Datacenter Gids’.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!