Nieuws

Statement van Google over hun plannen in Nederland

Statement van Google over hun plannen in Nederland

“Hoewel we op dit moment geen verdere aankondigingen hebben voor uitbreidingen in Nederland, hebben we niet gezegd dat we in de toekomst nooit meer in Nederland zullen bouwen.

We zijn toegewijd aan Nederland en dat is niet veranderd sinds we in 2014 zijn begonnen met bouwen in Groningen.
Onze totale infrastructuurinvestering in Nederland bedraagt € 2,5 miljard. Afgelopen december maakten we bekend dat ons datacenter in Middenmeer operationeel is. Daarnaast is onze huidige uitbreiding in Groningen in aanbouw en zal naar verwachting binnenkort worden opgeleverd. Vorige week kondigden we een investering van € 45 miljoen aan voor de bouw van een nieuw duurzaam waterproject in Groningen.

In Middenmeer was er eerst een 4-gebouwontwerp, maar deze oorspronkelijke plannen zijn enige tijd geleden gewijzigd, wat normaal is in deze business.
De datacenter-industrie evolueert voortdurend, waarbij technologie en ontwerp zeer snel veranderen. We besloten dat we onze plannen moesten herzien op basis van opkomende ontwerpen en technologieën.

Nogmaals, we zijn toegewijd aan een toekomst in Nederland, en als we iets nieuws te melden hebben, nemen we zeker contact op!”

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws