Nieuws

Systemec en Penta Infra breiden samenwerking uit naar Datacenter Geleen

Systemec en Penta Infra breiden samenwerking uit naar Datacenter Geleen

Venlo,8 juni 2022 – Systemec, een zakelijke full-service internetprovider en system integrator, kondigt vandaag een uitbreiding aan van het partnerschap met Penta Infra, een snelgroeiende datacenter aanbieder in Europa. De bestaande, Euregionale samenwerking in het datacenter in Düsseldorf wordt uitgebreid met een datacenterlocatie in Geleen.

De samenwerking tussen Systemec en Penta Infra biedt bedrijven en instellingen in de Euregio optimale ondersteuning op het gebied van ICT-infrastructuuroplossingen, internetvraagstukken en digitale werkomgevingen. Hierbij zijn flexibiliteit, schaalbaarheid en stabiliteit van de netwerk- en data-oplossingen van groot belang. Penta Infra is hierin een geschikte partner doordat datacenter GLN01 is ingericht volgens de hoge standaarden die Penta Infra stelt aan al haar datacenters. De locatie biedt datadiensten als dark fiber, IP-connectiviteit, glasvezel en cloud on-ramp en tevens voldoet het datacenter aan de hoogste compliance-standaarden.

Met het uitbreiden van de samenwerking breidt Systemec het aantal datacenters uit naar vijf: twee in Venlo, een datacenter in Nettetal (D), een in Düsseldorf (D) en nu ook een in Geleen.

Patrick van der Wilt, CCO Penta Infra:
“We zien enorm uit naar verdere invulling van dit partnership. Na de bestaande samenwerking vanuit onze locatie in Düsseldorf, breiden we uit naar Geleen. Hiermee ondersteunen we Systemec aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens, waarmee Systemec haar reputatie als succesvolle en betrouwbare ICT-dienstverlener verder kan uitbreiden in de zeer omvangrijke en aantrekkelijke Euregio markt.”

Sjoerd Derkx, directeur-eigenaar Systemec:
“We verbreden ons aanbod ook geografisch met een grotere spreiding in Limburg en Noordrijn-Westfalen. Zo bieden we klanten nog meer mogelijkheden op het gebied van uitwijk en redundantie. Onze colocatie-diensten hebben hiermee een optimale dekking in de Euregio. Dat, in combinatie met onze dienstenportefeuille, maakt Systemec uw partner als het gaat om lokale datacenteroplossingen, connectiviteits- en clouddiensten.”

Over Penta Infra
Penta Infra is een snelgroeiende aanbieder van edge datacenters in Europa met 10 duurzame en sterk verbonden faciliteiten in Nederland, Duitsland en Denemarken. De datacenters zijn strategisch gelegen op edge locaties in Berlijn, Hamburg, Düsseldorf, Kopenhagen en andere belangrijke steden. Dit maakt het voor klanten van Penta Infra mogelijk om hun eindgebruikers een optimale digitale klantervaring te bieden.

Over Systemec
Systemec is een zakelijke full-service Internet Service Provider (ISP) en System Integrator met eigen datacenters in Nederland en Duitsland. Systemec is een onafhankelijke en strategische partner van bedrijven en instellingen voor optimale ondersteuning op het gebied van ICT-infrastructuuroplossingen, internetvraagstukken en digitale

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws