Nieuws

 

Shivan Chandarsing “Klantgericht werken en het datacenter ‘gezond’ houden geeft mij echt voldoening”

Shivan Chandarsing “Klantgericht werken en het datacenter ‘gezond’ houden geeft mij echt voldoening”

Datacenters spelen een onmisbare rol in onze digitale samenleving en economie. Zonder datacenters, geen internet. Maar wie houden het datacenter, en dus het internet, nu eigenlijk draaiende? Om deze vraag te beantwoorden interviewen wij diverse professionals die werkzaam zijn in de datacenter sector.

Shivan Chandarsing werkt als Datacenter Manager bij ColoHouse. Shivan is onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud, monitoring en rapportage van het datacenter. Ook relatiemanagement is een belangrijk onderdeel van zijn werk, zowel met leveranciers als de klanten. 

Datacenter paspoort

Shivan Chandarsing

  • Leeftijd: 32
  • Bedrijf: ColoHouse
  • Functie: Datacenter Manager EU

Kerntaken:

  • Verantwoordelijk voor het onderhoud, monitoring en rapportage van het datacenter
  • Opstellen van wekelijkse operationele rapportages
  • Relatiemanagement, betreft het onderhouden van de relatie met de leveranciers
  • Assisteren bij de driemaandelijke en jaarlijks audits waaronder toegang tot onze faciliteiten, stroom, inventaris en ISO normen

Hoe belangrijk zijn datacenters voor ons dagelijkse leven?

Zeer belangrijk! Vrijwel iedereen met een internetverbinding maakt namelijk gebruik van een datacenter. Meestal probeer ik uit te leggen dat als er wereldwijd geen datacenters meer zijn, er nog maar heel weinig internet over is. Een goed voorbeeld hiervan is alle informatie die bedrijven tegenwoordig willen opslaan. Denk hierbij aan onze bankrekeningen, persoonlijke accounts, aankoop gegevens… ga zo maar door. Bijna al deze informatie staat opgeslagen op een server, in een datacenter. Een datacenter is eigenlijk een knooppunt waar het internet samenkomt en een datacenter zorgt ervoor dat alle digitale systemen die 24/7 beschikbaar moeten zijn, ook daadwerkelijk beschikbaar zijn. Het is belangrijk dat alles op het gebied van IT soepel verloopt. Dat is de taak van de datacenter managers. Wij controleren en onderhouden alle systemen die 24/7 online moeten blijven.

 

Welke interesses hebben jou in de richting van deze functie en sector gebracht?

Toen ik jong was vond ik het al leuk om met computers te knutselen. Als er iets stuk was dan vond ik het leuk om te kijken naar hoe ik het zelfstandig kon oplossen. Ik verdiep me met veel plezier in nieuwe technologieën en ontwikkelingen en wordt graag uitgedaagd. Zodoende ben ik in de datacenter sector beland. Bij ColoHouse kreeg ik de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen in mijn expertise veld. De dagelijkse uitdagingen en de enorme snelheid waarmee de industrie zich ontwikkelt maakt het werken in deze sector leuk!

 

Waar ben jij mee bezig op een gemiddelde werkdag?

Mijn werkdag is heel divers doordat het veel facetten omvat van het gehele datacenter. Ik ben veel bezig met service en onderhoud en de uitbreiding en oplevering van diensten. We zorgen er ook voor dat ons datacenter goed functioneert, gezond is en dat alle systemen optimaal werken. Zo controleren we dagelijks alle cruciale systemen zodat we 24/7 klaar kunnen staan voor onze klanten.

Welke aspecten van je werk word je echt blij van?

Het is voor mij belangrijk dat alles soepel verloopt voor de klant. Dat systemen blijven draaien zodat ColoHouse kan bijdragen aan het succes van de klant. Een belangrijk aspect wat hierbij komt kijken is altijd kijken naar wat er beter kan. Klantgericht werken en het datacenter ‘gezond’ houden geeft mij echt voldoening. Ik word enorm blij van de vele positieve reacties van onze klanten. Zo maken we de verwachtingen die klanten hebben van een datacenter waar.

Welk technisch aspect heeft de meeste indruk gemaakt toen je in de datacenter sector aan de slag ging?

De invloed van datacenters op de huidige samenleving en voornamelijk het besef wat er allemaal in een datacenter gebeurt. Er komt meer bij kijken dan je denkt! De grote schaal waarop alles gebeurt, gangen vol racks, draaiende servers en een heleboel generatoren. Het is ook bijzonder om te zien hoe datacenters omgaan met hun energiegebruik. Duurzaamheid staat daarbij hoog op de prioriteitenlijst. Zo zijn wij actief bezig met het optimaliseren van o.a. het koelvermogen om daarmee de efficiëntie van het datacenter te verbeteren en zo het energie gebruik zo laag mogelijk te houden.

Als je een opvolger zou moeten kiezen, wat moet hij of zij dan in huis hebben?

Het belangrijkste is om allround inzicht te hebben. Het is handig als je verstand hebt van elektra, koeling en connectiviteit. Ook is het belangrijk dat je netjes en secuur te werk gaat, want een kleine fout kan fatale gevolgen hebben in een datacenter. Flexibiliteit of soepel meebewegen met veranderingen is een goede eigenschap omdat je uiteindelijk altijd verantwoordelijk bent om systemen draaiende te houden.

ColoHouse: Onze kernwaarden – flexibiliteit, toegevoegde waarde en integriteit – zorgen voor gepassioneerde medewerkers die dagelijks optimale service leveren aan onze klanten. In een snel veranderende wereld is het ons doel om internationaal dé maatstaf te zijn op het gebied van colocatie. Dat doen wij door onze datacenters en dienstverlening nauwkeurig af te stemmen op de wensen van onze klanten. Wij richten ons op duurzame klantrelaties en streven naar een integere en respectvolle samenwerking. Bij ColoHouse is dit geen theorie, maar dagelijkse praktijk. Bezoek de website van ColoHouse.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!