Nieuws

Kickstart Europe blikt terug op succesvolle editie na twee jaar online-only

Kickstart Europe blikt terug op succesvolle editie na twee jaar online-only

Op 14 & 15 maart vond de Kickstart Europe conferentie plaats na twee jaar onzekerheid én een verplaatste editie. Ondanks dit alles blikt de conferentie terug op een succesvolle editie met het hoogste aantal bezoekers sinds de start van de conferentie 5 jaar geleden! De conferentie is sinds 2018 uitgegroeid tot een van de belangrijkste strategie- en netwerkevents voor de Europese datacenter, cloud en connectivity markt.

Na een lange periode van enkel online meetings en conferenties was het de hoogste tijd voor een terugkeer naar spontane gesprekken, nieuwe ontmoetingen en waardevolle discussies! En dat was te zien aan de meer dan 1200 inschrijvingen!

Internationaal publiek
De conferentie trok een groot aantal internationale bezoekers. In totaal bezochten bijna 1.000 industry experts de conferentie waarvan bijna de helft van internationale afkomst. Het publiek kwam onder andere uit het VK, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Noorwegen, Finland en Polen. Maar ook buiten Europa trok de conferentie bezoekers (uit de VS en zelfs Ghana en de Verenigde Arabische Emiraten).

Een recordaantal meetings
Een van de belangrijkste elementen van het event is het netwerken. Om dit te faciliteren maakt de conferentie gebruik van de meeting tool Conversation Starter die het mogelijk maakte om voorafgaand aan het event ‘speed dates’ te plannen. Dit jaar zijn er maar liefst 1700 meetings gepland die plaatsvonden tijdens de conferentie!

“Het is fantastisch om te zien dat zelfs na een jaar afwezigheid door de pandemie er onverminderd animo is om als industrie bij elkaar te komen en vooruit te kijken naar een nieuw jaar. Het is meer dan ooit duidelijk dat onze digitale infrastructuur en weerbaarheid van groots belang is voor onze economie, en dat maakt het belangrijk om ervaringen en innovatie te delen en samen te discussiëren en te groeien op een toekomstbestendige manier.” Spreekt Stijn Grove, Managing Director Dutch Data Center Association en oprichter van Kickstart Europe.

European Outlook Report
Traditiegetrouw publiceert Kickstart Europe ieder jaar tijdens de conferentie het European Outlook Report. In de editie van dit jaar zijn vooruitzichten te vinden omtrent de datacenter, cloud en connectivity markt. Deze vooruitzichten worden gegeven door Kickstart partner CBRE en door onafhankelijk onderzoeksbureau Pb7. Daarnaast vind je in het rapport expert interviews eveneens als een kalender met de belangrijkste events van het jaar 2022. Het rapport is hier te downloaden: https://www.kickstartconf.eu/outlook-report.html

De Kickstart Europe foto’s en de opnames van de sessies vind je hier: https://www.kickstartconf.eu/photosvideos.html. Of bekijk hieronder de aftermovie!

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws