Nieuws

Juniper Apstra Freeform lanceert intent-based datacenterautomatisering

Juniper Apstra Freeform lanceert intent-based datacenterautomatisering

Automatisering met Juniper Apstra kan helpen om een datacenter sneller, flexibeler en kosteneffectiever te maken. Door de automatisering kunnen handmatige taken en exploitatiekosten bespaard worden. Bedrijven hebben hun omgevingen aanzienlijk vereenvoudigd, waardoor ze sneller nieuwe producten kunnen uitrollen en nieuwe markten kunnen betreden zonder dat ze daarvoor externe specialisten hoeven in te huren.

Hoe werkt Apstra wanneer het datacenter van een bedrijf niet is gebaseerd op een gestandaardiseerd referentieontwerp? Wat als de architectuur van het datacenter compleet maatwerk is, gebaseerd op eigen specificaties?

Juniper heeft Apstra: Freeform Reference Designs geïntroduceerd voor datacenters. Daarmee kunnen bedrijven profiteren van de snelheid en flexibiliteit van Apstra in elk datacenter – ongeacht welke apparaten, topologieën en netwerkontwerpen er worden gebruikt.

Een nieuwe norm voor datacenterautomatisering

Bijna elk bedrijf is afhankelijk van een goed werkend datacenter, maar het leveren daarvan is tegenwoordig niet altijd even gemakkelijk. Het beheren van een modern datacenter betekent doorlopend onder druk staan om sneller nieuwe producten uit te rollen, sneller nieuwe markten te betreden en sneller te leveren dan de concurrentie. Veel bedrijven hebben daarbij te maken met tekorten aan onderdelen en vertragingen in aanvoerketens. En dat terwijl de complexiteit van het datacenter zelf blijft toenemen. Er moeten steeds meer nieuwe technologieën worden toegevoegd en de capaciteit moet blijven groeien, maar het aantal mensen met de juiste geavanceerde vaardigheden is krapper dan ooit.

Dat is de huidige situatie en die zal voorlopig niet veranderen. Toch is er een manier om uw bedrijf een voorsprong te bieden: automatiseren.

Apstra Freeform

Juniper met Apstra geeft datacenters een hoge mate van betrouwbaarheid, snelheid en wendbaarheid. De Freeform Reference Designs maken Apstra geschikt voor elke topologie, elk protocol en elk netwerkontwerp, ook in domeinen buiten het datacenter.

Freeform biedt een interactief canvas waarop de netwerktopologie op visuele wijze kan worden ontworpen en ingedeeld. Met eenvoudig slepen en neerzetten worden de knooppunten en bijbehorende relaties ingetekend. Met Freeform is de gebruiker verantwoordelijk voor de configuraties, maar Apstra realiseert die. Klanten profiteren van dezelfde automatisering, waarbij Apstra hun omgeving doorlopend onderhoudt en valideert, en functioneert als de ‘single source of truth’ voor observeerbaarheid, telemetrie, detectie van afwijkingen en auditing.

Met Freeform beschikken bedrijven over twee overkoepelende opties voor automatisering met Apstra:

  • Laat Juniper automatiseren: met Apstra Validated Data Center Reference Designs werken klanten in een in hoge mate gecontroleerde omgeving met duidelijke afbakeningen. Deze ontwerpen kunnen tot op zekere hoogte worden aangepast, maar zijn volledig gericht op snelheid en eenvoud met een 3- of 5-staps ‘spine-leaf’ of ‘collapsed spine’ architectuur.
  • Zelf beheren: wilt u een maatwerkfabric gebruiken? Freeform is een referentieontwerp waarin alles mogelijk is. U kunt het gebruiken voor het aansturen van de intent-based automatisering, observeerbaarheid en kwaliteitsborging van Apstra. Deze optie is met name bedoeld voor organisaties die al vertrouwd zijn met automatisering en DevOps.


Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws