Nieuws

Vertegenwoordigers Europese datacenter industrie in januari 2019 bijeen in Amsterdam

Vertegenwoordigers  Europese datacenter industrie in januari 2019 bijeen in Amsterdam

Met de digitale transformatie in volle gang is de noodzaak voor gecoördineerde actie van de datacenter-, cloud- en connectiviteits dienstverleners groter dan ooit. Nu digitale ecosystemen floreren en de vraag naar digitale diensten exponentieel groeit, moeten aanbieders van digitale infrastructuur het voortouw nemen. Om samenwerking, uitwisseling van ideeën en het verkennen van kansen en bedreigingen te bevorderen, organiseert Digital Gateway to Europe voor de tweede keer de Kickstart Europe Conference in Amsterdam.

Pan-Europese samenwerking

Op 14 en 15 januari 2019 zullen industrieleiders uit heel Europa bijeenkomen om actuele ontwikkelingen te bespreken en de opkomende trends en technologie die grote impact hebben op de digitale industrie en digitale infrastructuur te bespreken. Daarnaast vindt na deze editie van Kickstart Europe de grootste bijeenkomst van Europese brancheorganisaties van datacenters plaats. Voor het eerst zullen vertegenwoordigers van bijna alle grote Europese brancheorganisaties van datacenters samenkomen om elkaar te leren kennen, van elkaar te leren en te werken aan een kader voor pan-Europese samenwerking en het voortouw te nemen in de digitale transformatie.

Harry Schnabel, initiatiefnemer en voorzitter van de German Datacenter Association, de Duitse branche organisatie voor datacenters over deze bijeenkomst: “Pan-Europese samenwerking is nu meer dan ooit nodig”, zegt hij, “we kijken er dan ook naar uit om samen te werken”. Joakim Petersen, bestuurslid van het Deense Data Center Industry, onderschrijft ook de noodzaak om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken: “De omgang met data en de grote kansen en uitdagingen op dit gebied zijn niet alleen een Europese, maar ook een mondiale aangelegenheid. Innovatieve, duurzame oplossingen voor de opslag en verwerking van data en een solide, duurzame en ervaren toeleveringsketen die de exponentiële groei in het gebied mogelijk maakt, zijn voorbeelden van gemeenschappelijke onderwerpen die van groot belang zijn voor de regio”.

 

De digitale industrie aan het roer

Stijn Grove, directeur van de Dutch Data Center Association, licht toe welke thema’s tijdens Kickstart Europe 2019 een centrale rol zullen spelen. “Bij elke revolutie moeten de nieuwkomers aan het roer staan en zich aanpassen aan hun nieuwe rol. De digitale industrie staat ineens in het middelpunt van de belangstelling. Als industrie is het van vitaal belang om te leiden, te informeren en te begeleiden. De oprichting van talrijke brancheorganisaties in heel Europa voor nieuwe digitale industrieën zoals datacenters, cloud providers, connectivity providers, security providers en vele anderen is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat alle Europese burgers en bedrijven de vruchten kunnen plukken van digitalisering. Deze vrij nieuwe brancheorganisaties kunnen alleen succesvol zijn als ze samenwerken en volledige steun krijgen van de industrie, omdat bijna alle uitdagingen in elk land hetzelfde zijn. We hebben elkaar nodig om onze industrieën en landen door de digitale transformatie te loodsen.”

Tijdens de conferentie is er volop ruimte voor reflectie op de nieuwe digitale realiteit, de voordelen die ermee gepaard gaan en de uitdagingen die voor ons liggen. Deze uitdagingen omvatten wetgeving, onderwijs, infrastructuur, duurzaamheid en veiligheid. De omgang met privacy, gegevensbescherming, cyberveiligheid en internet governance hebben gevolgen voor iedereen. De groei van de industrie heeft gevolgen voor het elektriciteitsnet, de vraag naar technische mensen die applicaties kunnen ontwerpen, bouwen en draaien, datacenter technici en netwerkbeheerders is sterk gestegen met een achterblijvend aanbod.

 

Een mooie toekomst

Hoewel deze uitdagingen de aandacht verdienen, wijst Grove er op dat het over het geheel genomen erg goed gaat met de industrie. “KickStart Europe is ook een evenement waar we onze successen vieren. Wij geloven dat we succesvol blijven als we problemen aanpakken voordat ze een rem kunnen zetten op de groei van de industrie. We moeten in gedachten houden dat we snel moeten handelen, aangezien de snelheid van de digitale transformatie toeneemt. IDC voorspelt dat in 2021 meer dan 50 procent van het mondiale BNP wordt gegenereerd door de digitale economie. Voeg daar de impact van AI, IoT en andere innovaties aan toe, en de toekomst voor onze sector kan alleen maar als zeer rooskleurig worden beoordeeld, mits we allemaal samenwerken”.

 

Iedereen die deel wil uitmaken van de toekomst van de industrie is van harte uitgenodigd voor KickStart Europe. Tickets zijn verkrijgbaar via kickstartconf.eu

NOTE: DDA leden en partners hebben recht op een aantal vrijkaarten. Heb je deze email gemist, stuur dan een mailtje naar jdelange@digitalgateway.eu

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws