Nieuws

Digitale sector zet de toon voor het nieuwe jaar op Kickstart Europe 2023

Digitale sector zet de toon voor het nieuwe jaar op Kickstart Europe 2023

In het komende jaar moet de digitale sector zich goed voorbereiden op diverse wereldwijde complexe uitdagingen. De inflatiecijfers, stijgende energiekosten, het groeiende personeelstekort en de duurzaamheidstransitie vragen om toekomstbestendige oplossingen; voor en door de sector. Daarom komen meer dan 1.000 professionals op maandag 20 en dinsdag 21 februari 2023 naar de RAI Amsterdam voor de zesde editie van Kickstart Europe.

Op 20 februari (welkomstavond) en 21 februari (conferentie) biedt Kickstart Europe 2023 een uitgebreid programma voor 1000+ professionals uit de datacenter-, fiber- en cloudindustrie. Tijdens dit jaarlijkse strategie- en netwerkevenement in de RAI bespreken experts uit de industrie de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatie, strategie en investeringen in de digitale infrastructuur.


Maak kennis met de eerste sprekers

Op 21 februari begint de conferentie met een dynamisch ochtendprogramma met daarin discussies en keynotes over de datacentermarkt en investeringen in de digitale infrastructuur. Zo gaan diverse EMEA-vertegenwoordigers van belangrijke partijen, zoals 
Eric Boonstra (VP & GM, Iron Mountain), Dick Theunissen (Managing Director EMEA, EdgeConneX) en Eugene Bergen Henegouwen (President EMEA, Equinix) met elkaar in gesprek over de kansen en uitdagingen binnen de datacentermarkt, gebaseerd op de groei- en trendanalyse van CBRE Research Director Kevin Restivo.

In het ochtendprogramma wordt ook gesproken over de investeringen in digitale infra. In dit panel, onder leiding van de NIBC Bank, zullen C-level sprekers zoals o.a. Alex Goldblum (CEO, Eurofiber), Anke Schlichting (CTO NIBC Bank) en Rob Visser (CTO Nationale Nederlanden) ingaan op de investeringsmogelijkheden binnen deze markt.

Paul Iske, hoogleraar Open Innovatie & Business Venturing aan Universiteit Maastricht en oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, verzorgt als dagvoorzitter het ochtendprogramma. 

In de middag zijn er volop netwerkmogelijkheden (met behulp van een eenvoudige speeddate-tool) en panelsessies over duurzame ontwikkelingen, investeringsstrategieën en inzichten in de Europese markt.

Voor het complete overzicht van alle sprekers, klik hier.


Noodzaak innovatieve strategieën 

Stijn Grove, initiatiefnemer van KickStart Europe, kijkt uit naar de zesde editie van het evenement. “Vorig jaar kreeg onze industrie het zwaar te verduren. Met de stijgende energiekosten en inflatiecijfers in het achterhoofd is de drang naar duurzame en innovatieve oplossingen om deze kosten te verlagen, torenhoog. Daarom rijst de vraag welke strategieën en bijbehorende oplossingen geschikt zijn voor de groei van onze industrie. We kijken ernaar uit om beide tijdens Kickstart Europe te bespreken.”

          

KickStart Europe 2023 vindt plaats op maandag 20 februari (Welkomstavond) en dinsdag 21 februari (Conferentiedag) in RAI Amsterdam. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws