Nieuws

Oproep tot invullen EU consultatie ‘illegal content’

Oproep tot invullen EU consultatie ‘illegal content’

In de Europese Commissie loopt momenteel een consultatie in de vorm van een online vragenlijst over het wetsvoorstel om illegale content aan te pakken. Genoemd worden: “aanzetten tot terrorisme, onrechtmatige haatzaaiende uitingen, materiaal met seksueel misbruik van kinderen, maar ook inbreuk op intellectuele eigendomsrechten en online consumentenbescherming.” Daarbij worden service providers in de brede zin van het woord genoemd als partijen die centraal staan in deze aanpak.

Tegelijkertijd is er een specifiek wetsvoorstel over copyright in de maak, waaraan deze consultatie refereert, dat naar verwachting al volgende maand naar het Europees Parlement gaat. Die wet heeft vergaande maatregelen en werkingskracht richting providers, zoals verplicht filteren en blokkeren van alle uploads. Samen met onze mededeelnemers zetten we ons in DINL verband in om dit onzalige plan van tafel te krijgen.

De commissie nodigt ondermeer service providers uit om hun kijk op zaken maar zeker ook hun mening hier te geven. Daarom nodigen wij een ieder ook uit om deze vragenlijst in te vullen. Het is een van de laatste middelen om de totstandkoming van deze wetgeving nog te beïnvloeden, en het Notice en Takedown regime in stand te houden. De deadline voor het beantwoorden van de online vragenlijst is 25 juni 2018.

Hieronder een korte quote en de link naar de vragenlijst die bij de consultatie hoort. DDA adviseert en verzoekt service providers dringend om de tijd vrij te maken om deze consultatie in te vullen.

 

Following initiatives in recent months by the European Commission, notably the Recommendation on tackling illegal content online in February, the European Commission has opened a public consultation on “measures to further improve the effectiveness of the fight against illegal content online”. Please find here the link to the public consultation.

The European Commission has mentioned “Online hosting service providers and organisations representing such services” as a target group of the consultation. Please note that the deadline for submitting responses to the consultation is 25th June 2018.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws