Publicaties

 

Factsheet: A European Data Hub Comparison

De snelle ontwikkelingen in de digitale economie in Europa stellen veel organisaties voor de opgave om binnen korte tijd te beslissen over de beste vestigingsplaats voor hun digitale activiteiten.

Daarbij komen veel vragen op hen af, bijvoorbeeld over privacy wetgeving: concrete afspraken en kaders over het opslaan en verwerken van data zijn van belang. Dit geldt zeker niet het minst voor datacenters, die vertrouwen en secuurheid verkopen. Daarnaast zijn het  ondernemingsklimaat en connectiviteit belangrijke factoren bij het kiezen van een vestigingsplaats.

DDA, Digital Gateway to Europe (DG), en kennispartner ICTRecht publiceren een factsheet waarin de vijf belangrijkste Europese data hubs (Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland en Engeland) op deze en andere criteria worden beoordeeld.

De vergelijking wijst uit dat Nederland op nummer 1 staat. Dit heeft mede te maken met het digitale klimaat, betrouwbare distributienetwerken en de lage kosten datacenter kosten. Meer hierover leest u in het Factsheet dat hier te downloaden is.

Download het volledige rapport via onderstaand formulier

Factsheet: A European Data Hub Comparison

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!