Privacy Statement

EEN NIEUWE WETGEVING, EEN NIEUW PRIVACY STATEMENT

Uw vertrouwen en het beschermen van uw gegevens staan bij ons voorop. We deden er al alles aan om uw persoonsgegevens goed te beschermen en dat blijven we doen. Met de invoering van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hebben we een aantal aanpassingen doorgevoerd in ons privacy statement. Hierin leest u welke gegevens wij gebruiken en hoe wij deze gegevens opslaan, beschermen en verwerken. Deze privacy policy is van toepassing op onze website www.dutchdatacenters.nl (Website) en de diensten (Diensten) die wij aanbieden.

Daarnaast geeft de nieuwe privacywet u een aantal rechten om uw persoonsgegevens ook zélf beter te beschermen en te beheren. Meer informatie daarover vindt u op deze website.

 

JONGER DAN 16 JAAR

Als u jonger dan 16 jaar bent, dan heeft u toestemming van uw ouders of wettelijke voogd nodig om onze Website en Diensten te gebruiken.

 

PERSOONSGEGEVENS

Om onze Website en Diensten aan te kunnen bieden, verwerken wij persoonsgegevens. Met het begrip persoonsgegeven wordt informatie bedoeld waarmee u als persoon geïdentificeerd kan worden. Deze definitie is in overeenstemming met de Relevante Wetgeving.

 

UW TOESTEMMING

We kunnen uw gegevens op verschillende momenten bewaren, zoals wanneer u onze Website bezoekt, een account aanmaakt op onze Website, gebruik maakt van onze Diensten of als u contact met ons opneemt. Wij mogen uw gegevens verwerken, omdat we uw toestemming vragen via deze privacy policy.

Verder zullen we uw gegevens niet zonder uw toestemming verwerken, tenzij we daartoe wettelijk verplicht zijn.

 

WELKE GEGEVENS VERZAMELEN WIJ?

Om gebruik te maken van onze Website en Diensten hebben wij enkel in specifieke gevallen de volgende gegevens van jou nodig:

  • Uw naam
  • Uw bedrijfsnaam
  • Uw telefoonnummer
  • Uw e-mailadres
  • Uw IP-adres

We verzamelen ook wat informatie van u die niet persoonlijk is als u onze Website gebruikt, zoals:

  • De naam van de browser die u gebruikt
  • Het besturingssysteem dat u gebruikt
  • De service provider waarmee u internettoegang heeft

 

Social media

Als u social media functies gebruikt op onze site, is het mogelijk dat de leverancier van social media ons (volgens zijn beleid) informatie stuurt. Het kan bijvoorbeeld gaan om uw naam, profielafbeelding, geslacht, vriendenlijsten en andere informatie die u ter beschikking heeft gesteld. Wilt u dit niet? Verander dan de privacy-instellingen op uw social media-account.

Als u aangeeft een artikel leuk te vinden, verschijnt dat artikel op uw social media-account als u bent ingelogd. Als u op een webpagina terecht komt die social media invoegtoepassingen gebruikt, stuurt uw browser bepaalde informatie naar de aanbieder van uw social media-account. Wij hebben geen zeggenschap over deze gegevensuitwisseling.

 

Marktonderzoek

Het kan voorkomen dat we u vragen om deel te nemen aan een marktonderzoek. Wij zullen uw gegevens dan gebruiken voor het marktonderzoek. Wij gebruiken deze statistische gegevens anoniem voor Stichting Dutch Data Center Association. U kunt op ieder moment de vragenlijst afsluiten. Uw antwoorden geven wij niet aan derde partijen en worden nooit openbaar gemaakt. Daarnaast worden de antwoorden niet aan uw e-mailadres gekoppeld.

 

Nieuwsbrief

Dutch Data Center Association biedt nieuwsbrieven aan. Zo blijf u op de hoogte van aanbiedingen, (kortings)acties en ander nieuws. Om zeker te zijn van uw toestemming gebruiken wij voor nieuwsbrieven het double opt-in systeem. Dit betekent dat u uw toestemming door een nieuwe bevestiging verifieert. Wij vragen u om deze verificatie via een e-mail die we naar het opgegeven adres versturen. Bij iedere communicatie langs deze weg wordt een afmeldmogelijkheid opgenomen.

Wij zullen uw gegevens alleen voor bovenstaande doelen gebruiken, of voor een doel dat hier nauw mee samenhangt. Zo worden uw gegevens dus nooit op een onverwachte manier door ons gebruikt.

 

Publicaties

Dutch Data Center Association publiceert regelmatig publicaties zoals rapporten, whitepapers en factsheets. Voor het downloaden van deze publicaties vragen wij uw e-mailadres, zodat we u deze per e-mail kunnen opsturen. Op deze manier heeft u te allen tijde gemakkelijk toegang tot de publicatie. Daarnaast wordt gevraagd om uw bedrijfsnaam. Deze zal worden gebruikt door Stichting Dutch Data Center Association om haar Diensten te verbeteren. Uw persoonlijke gegevens worden niet langer bewaard dan 6 maanden en worden alleen gebruikt voor bovenstaande doelen.

 

BEVEILIGING

We doen er alles aan om uw persoonlijke gegevens te beschermen tegen verlies, vernietiging, gebruik, wijziging of verspreiding van uw persoonlijke gegevens door onbevoegden. Hierdoor kunnen degenen die niets met uw gegevens te maken hebben, er niet bij. Wij doen dit door middel van de volgende maatregelen:

  • Encryptie (versleuteling) van digitale bestanden die persoonsgegevens bevatten
  • Beveiliging van netwerkverbindingen met Secure Socket Layer (SSL) of een vergelijkbare technologie
  • De toegang tot de gegevens is beperkt tot de personen die de gegevens nodig hebben
  • De toegang tot de gegevens is beveiligd met tweestapsverificatie

 

BEWAARTERMIJN

Wij zullen uw persoonlijke gegevens niet langer bewaren dan we ze nodig hebben voor de doelen die wij eerder omschreven. We zullen uw gegevens nooit langer dan 5 jaar bewaren. Uw gegevens worden in elk van deze gevallen volledig verwijderd.

 

MET WIE DELEN WIJ UW PERSOONLIJKE GEGEVENS?

 

Verwerkers

Het komt voor dat andere partijen uw gegevens van ons krijgen. Wij komen met deze partijen in een verwerkersovereenkomst overeen dat zij zorgvuldig met uw gegevens omgaan en zij krijgen alleen de gegevens die noodzakelijk zijn om hun dienst te verlenen. Deze partijen gebruiken uw gegevens alleen in overeenstemming met de instructies die wij geven en niet voor eigen doeleinden. Wij kunnen uw gegevens bijvoorbeeld doorgeven aan diensten die we vaak gebruiken voor events (bijvoorbeeld Eventbrite) en nieuwsbrieven (denk aan Mailchimp). Ook zij zullen zorg dragen voor de opslag van uw gegevens en het verwerken daarvan. Deze partijen zijn verwerkers in de zin van de Relevante Wetgeving.

 

DOORGIFTE

Wij zullen uw gegevens alleen binnen de Europese Unie verwerken. Buiten de Europese Unie verwerken wij alleen uw gegevens, als dat land een passend beschermingsniveau biedt voor uw gegevens.

Zonder uw toestemming zullen we uw gegevens nooit naar andere landen of aan andere partiun doorgeven dan die hierboven genoemd zijn.

 

LINKS

Op onze Website kunnen links naar andere websites staan. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud of de privacybescherming van deze websites. We adviseren u dan ook om altijd de privacy policy van de betreffende website te lezen.

 

COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat via de server van een website naar de browser wordt gestuurd. De browser slaat het bestand vervolgens op in uw apparaat. Uw apparaat krijgt een uniek nummer, waarmee onze site het apparaat later weer herkent.

We kunnen cookies gebruiken om uw ervaring op onze Website te verbeteren. Dit houdt in dat de cookies ervoor zorgen dat de Website sneller laadt, u onze Website veilig kan bezoeken en wij fouten op onze Website kunnen opsporen.

U kunt cookies altijd zelf via de browserinstellingen verwijderen of uitschakelen. Er worden dan geen cookies meer opgeslagen als u onze Website bezoekt. Maar let wel op: zonder cookies werkt onze Website mogelijk minder goed.

 

WIJZIGING VAN DE PRIVACY POLICY

Wij kunnen deze privacy policy aanpassen. Als wij de privacy policy in belangrijke mate veranderen zullen wij een notificatie op onze Website plaatsen samen met de nieuwe privacy policy. Wij zullen gebruikers die met hun e-mailadres bij ons geregistreerd staan op de hoogte brengen bij wijzigingen. Als u niet geregistreerd staat als gebruiker raden wij u aan de Website en deze verklaring regelmatig te raadplegen.

 

UW RECHTEN

De gegevens die we van u verzamelen zijn persoonlijk. U heeft daarom de volgende rechten:

  • U mag ons vragen om inzage in uw gegevens;
  • U mag ons vragen om correctie, beperking of het wissen van uw gegevens;
  • U mag ons vragen om een kopie van uw gegevens. Wij kunnen deze kopie – op uw verzoek – ook aan een andere partij doorgeven, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen;
  • U kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens;
  • U kunt een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, als u denkt dat wij uw gegevens onrechtmatig verwerken;
  • U mag uw toestemming om uw gegevens te verwerken altijd weer intrekken. Vanaf het moment dat u de toestemming intrekt mogen we dan geen gegevens meer van jou verwerken.

Voor vragen over uw privacy, en verzoeken omtrent de Relevante Wetgeving, neem dan contact met ons op via info@dutchdatacenters.nl. Wij zijn verplicht uw verzoek(en) binnen een maand af te handelen.

 

CONTACT

Bij andere vragen of opmerkingen kun u contact met ons opnemen via onderstaande gegevens.

Stichting Dutch Data Center Association
Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
Nederland
+31 20 3037860