Nieuws

Ook wij roepen het kabinet op encryptie te stimuleren

Ook wij roepen het kabinet op encryptie te stimuleren

DDA steunt de oproep om de ontwikkeling, de beschikbaarheid en de toepassing van alle vormen van encryptie te blijven stimuleren. We hebben daarom meegetekend met een grote groep organisaties uit alle hoeken van de samenleving.

Een brede coalitie van maatschappelijke organisaties en bedrijven spreekt zich uit tegen het inperken van encryptie. Vorige week meldde de NOS dat binnen de overheid nog steeds wordt gewerkt aan plannen om diensten als WhatsApp en iMessage toch te kunnen tappen, waarvoor de huidige, sterke versleuteling van die diensten zou moeten worden afgezwakt.

De verklaring luidt: “Wij roepen het volgende kabinet op de ontwikkeling, beschikbaarheid en toepassing van alle vormen van encryptie te stimuleren”.

Onder meer techbedrijven als WhatsApp-eigenaar Facebook, Google en Microsoft ondertekenden de verklaring, evenals beveiligingsbedrijven en onafhankelijke computerbeveiligers en deskundigen. Ook Expertisecentrum Online Kindermisbruik, Bits of Freedom, Amnesty International en de Consumentenbond tekenden mee (Bron: NOS).

Bekijk de oproep en ondertekenaars op www.stimuleer-encryptie.nl.

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws