Nieuws

Nieuw rapport erkent noodzaak nieuwe Europese data kabels

Nieuw rapport erkent noodzaak nieuwe Europese data kabels

Deze week is een nieuw rapport uitgekomen over zeekabels gemaakt door onderzoeksbureau Stratix in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. Het rapport bevestigt een vraag die al jaren vanuit de digitale industrie wordt benadrukt: Nederland moet actiever zijn om de aanleg van nieuwe Europese data kabels via zee te faciliteren. 

De aanleg van nieuwe kabels is efficiënter dan nog langer gebruik maken van de bestaande kabels. Iets wat de digitale sector al jaren aangeeft. Zo deed de sector in mei 2020 een oproep door middel van een brief ondertekend door 43 organisaties waaronder telecombedrijven, datacenters, telecommunicatie grootgebruikers, regionale ontwikkelingsbedrijven en hosting- en netwerkpartijen. Toen werd al aangegeven dat zowel het vestigingsklimaat als de soevereiniteit van onze digitale infrastructuren op het spel staat als er niet wordt ingezet op nieuwe Europese data kabels.

Het is tijd om tot actie over te gaan en ervoor te zorgen dat de Nederlandse positie als Digital Gateway to Europe, als digitale mainport, in stand wordt gehouden. Digitalisering gaat hard door en we kunnen als Nederland niet blijven wachten.

Lees het artikel op Tweakers met links naar het rapport hier:
https://tweakers.net/nieuws/190488/rapport-aan-ministerie-ezk-nederland-zou-aanleg-zeekabels-moeten-faciliteren.html

Lees onze brief hier:
https://www.dutchdatacenters.nl/nieuws/digitaal-knooppunt-onder-druk/

Gerelateerd

Meest gelezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws