Switch Datacenters ontwerpt, bouwt en verhuurt state-of-the-art datacenters. Het bedrijf biedt enterprise level datacenter ruimte met services en ‘built-to-suit’ corporate datacenters aan een klantenportfolio dat zich uitstrekt van het MKB tot aan wereldwijd opererende en welbekende grote cloud spelers.

Switch Datacenters levert redundant uitgevoerde (2N) en hoog-beschikbare (100% uptime garantie) datacenter infrastructuur met Tier IV specificaties aan ISP’s, system integrators (SI’s), cloud service providers (CSP’s) en enterprise klanten.

Switch Datacenters (Switch AMS1) is gevestigd op het internetknooppunt in Amsterdam Zuidoost, een omgeving met de hoogste dichtheid glasvezelnetwerken in de wereld. Dit datacenter heeft een omvang van 8.320 vierkante meter. Het datacenter van Switch Datacenters in Woerden (Switch AMS2) heeft een omvang van 5.500 vierkante meter. Dit datacenter ligt op een afstand van ongeveer 30 kilometer van AMS1, wat de locatie bij uitstek geschikt maakt voor een twin/dual datacenter concept.

De datacenters AMS1 en AMS2 behoren met een PUE van gemiddeld 1.1 tot de meest efficiënte datacenters in de markt.

Terug naar het overzicht van deelnemers.

Locatie Adres Postcode Stad
AMS1 Lemelerbergweg 28 1101 AH Amsterdam
WRD1 Polanerbaan 1 3447 GN Woerden