Partners

DConGreen

DCONGREEN’s missie is het co-creëren van een duurzame digitale infrastructuur en we ondersteunen datacenter & telecom operatoren met hun sustainability roadmap. We hanteren hierbij een holistische aanpak door zowel te kijken naar het data center gebouw (power/CO2 maar ook water, afval, hergebruik van warmte etc..) als naar de IT-load van het gebouw. Als integrator implementeren we duurzaamheids- en efficiëntieoplossingen en bieden ook consultancy (vb. milieu assessements) aan.

Eén van de oplossingen in het portfolio is EkkoSense en gaat over software-gestuurde optimalisatie van data center koelinfrastructuur, gebaseerd op een AI/ML engine en slimme sensoren.

Het levert aanzienlijke besparingen op in koelenergie (gemiddeld 30%) terwijl 100% van de thermische risico’s worden geëlimineerd. Deze technologie richt zich op de “operationele/run” fase van een datacenter (verantwoordelijk voor tot 70% van de CO2-uitstoot) en vormt als zodanig “laaghangend fruit” op weg naar CO2-neutraliteit tegen 2030 (in lijn met de EU Green Deal). Het wordt gebruikt in > 450 datacenters (o.a. Vodafone, Interxion, GSK, VISA, CBRE, BT, Telefonica, Digital Realty), zowel voor colo (AC) als telco (DC) toepassingen.

Meer info vindt u hier: https://www.dcongreen.be

Locatie

DCONGREEN

Rubensstraat 104, Turnhout, 2300

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws