Deelnemers

Smartdc

Smartdc Rotterdam is het grootste en meest unieke datacenter in de regio Rotterdam. Het datacenter is gebouwd volgens een uniek concept. Een modulair design waarbij elke suite een mini-datacenter is met zijn eigen koelinstallatie, stroomaansluiting en beveiliging. De meet-me-room (MMR) van Smartdc Rotterdam is de grootste hub in de regio, met meer dan 12 carriers in-house, waaronder grote internationale transit-partijen als Centurylink (voormalig Level3 en Global Crossing), Colt en Cogent, maar ook lokale netwerken als KPN en Tele2. In het Rotterdamse datacenter hebben zowel de NL-iX als R-ix een Point-of-Presence.

Smartdc investeert voortdurend in verbeteringen aan en redundantie van het stroomnetwerk. Het Rotterdamse datacenter is aangesloten op het 23kV-havennetwerk. Dit netwerk is aangelegd voor de Rotterdamse haven en is veel minder storingsgevoelig dan het reguliere 10kV-netwerk. In 2017 is een tweede powerhouse gebouwd, waardoor de stroomvoorziening in het datacenter volledig redundant is. Elk rack heeft een volledig gescheiden A-feed en B-feed.

Optimale koeling zorgt ervoor dat uw servers draaiende blijven. Elke suite wordt individueel gemonitord en gecontroleerd. Smartdc heeft gekozen voor een warme gang in het midden van de suite. De servers staan met de voorkant naar buiten. De warme achterkant van de servers staat naar het midden gericht; waar de warme lucht wordt afgezogen. Door dit unieke design is het grootste deel van de suites gevuld met koude lucht.

Dankzij het modulaire concept van Smartdc heeft een (bijna-)brand in één van de suites geen impact op de rest van het datacenter. Smartdc is 24/7 beveiligd door zowel automatische veiligheidssystemen als door beveiliging ter plaatse.

In 2014 opende Smartdc Heerlen zijn deuren. De geografische ligging ten opzichte van Rotterdam, Frankfurt, Brussel en Parijs biedt veel voordelen voor internationale connectiviteit. Smartdc Heerlen is rechtstreeks aangesloten op de DE-CIX in Frankfurt met een latency van <5ms. Het datacenter in Heerlen is ook gebouwd volgens het modulaire concept van Smartdc. Veel klanten van Smartdc gebruiken het datacenter in Heerlen als back-up-locatie. Met meer dan 100m boven NAP is het datacenter hiervoor uitstekend geschikt. Beide Smartdc datacenters zijn ISO/IEC 27001 & NEN 7510 gecertificeerd.

Locatie

Heerlen 1

Kloosterweg 1, Heerlen, 6412 CN

Rotterdam 1

Van Nelleweg 1, Rotterdam, 3044 BC

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte over het laatste datacenter nieuws!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste datacenter nieuws